Srbija

Direktno.rs

08. 03. 2021. 16:08 0

Čeka nas temperaturni šok do kraja nedelje

Narednih dana Baba Marta, ponegde i sneg. Za vikend oko 15°C, objavio je na Fejsbuku meteorolog Đorđe Đurić.

U utorak će na severu Srbije biti promenljivo oblačno i suvo. U ostalim predelima oblačno, na jugu sa kišom, na planinama sa snegom. U toku večeri i noći ovo naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom proširiće se i na ostale predele Srbije, izuzev na Vojvodinu gde će ostati suvo. U toku noći kiša će i u nižim predelima preći u susnežicu i sneg. Duvaće slab do umeren severoistočni vetar. Minimalna temperatura od -4°C na severu do 2°C na jugu, u Beogradu -1°C, maksimalna dnevna od 5°C na jugu do 9°C na severu Srbije, u Beogradu do 7°C.

U sredu na severu Srbije promenljivo oblačno i suvo. U ostalim predelima biće oblačno i veoma hladno sa kišim, susnežicom i snegom, uz povećanje snežnog pokrivača u brdsko-planinskim predelima, a manji snežni pokrivač formirao bi se ponegde i u nižim predelima južne i centralne Srbije. Susnežica i sneg očekuju se i u Beogradu u jutarnjim časovima.

U nižim predelima Srbije ne očekuju se značaknije formiranje snežnog pokrivača, a ukoliko dođe do formiranja, tokom dana će se brzo topiti. Najviše snega biće na jugu Srbije, gde bi palo 10 do 20 cm snega. Maksimalna temperatura od 1°C na jugu do 9°C na severu Srbije, u Beogradu do 7°C. Krajem dana i tokom večeri razevdravanje.

U četvrtak pretežno sunčano ili umereno oblačno. Ujutro se mraz očekuje u većini predela. Maksimalna temperatura tokom dana biće od 6 do 12°C, u Beogradu do 11°C. U petak umereno oblačno. Na severu jače naoblačenje, krajem dana sa kišom. Za vikend toplije, ali promenljivo oblačno, ponegde sa kišom, a biće uslova i za lokalne pljuskove sa grmljavinom. Maksimalna temperatura od 13 do 17°C., u Beogradu oko 15°C.

Dakle, tokom utorka i srede preko južnih predela Italije i južnog dela Jadrana premeštaće se plitak ciklon, koji će se premeštati dalje na istok, dok se sa severa i severoistoka očekuje uticaj snažnog anticiklona. Ovaj ciklon doneće obilnije padavine južnim i jugozapadnim predelima Balkana, tako da se obilna kiša i sneg očekuju u Grčkoj, Severnoj Makedoniji, u Albaniji i u Crnoj Gori, a ovaj oblačni sistem sa padavinama sa juga zahvatiće i veći deo Srbije, izuzev krajni sever Srbije, tj. Vojvodinu.

Inače, ovaj ciklon povući će i veoma hladnu vazdušnu masu sa severoistoka dalje prena jugu preko našeg područja. Za vikend će Srbija i naše područje biti pod uticajem snažnog ciklona sa severa i severozapada strujanje, pa će jugozapadno visinsko strujanje doneti i osetno topliju vazdušnu masu sa Medietrana, ali i više oblaka, pa će ponegde biti kiše, pa i prvih prolećnih pljuskova sa grmljavinom - napisao je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati