Srbija

Direktno.rs [ Izvor: Nova.rs ]

11. 03. 2021. 17:33 3

Gašićev naprednjački manir i u Šapcu: "Nek mi dođe novinarka"

Novinarka iz Šapca Isidora Kovačević izveštavala je o tome da je njen grad mesecima zatrpan đubretom, o prepunim kontejnerima, prljavom kolovozu i trotoaru i odsustvu dezinfekcije usred pandemije. One koji su za takvo stanje odgovorni nije ni pominjala, ali evo, nekoliko meseci kasnije v.d. direktora JKP "Stari Grad Šabac" Nikola Begović u TV emisiji pozvao je da dođe da obavi razgovor sa njim i "da se uveri koliko je poseban", u maniru direktora BIA Bratislava Gašića koji je svojevremeno u kameru izgovorio "Volim novinarke koje ovako lako kleknu".

To Gašićevo vređanje desilo se 2015. godine, ali prostački manir nije nestao. Sada se dešava u Šapcu.

Gostujući na lokalnoj televiziji "AS" Begović je rekao: "Pozivam medije da dođu i da vide kakvo je stanje u JKP Stari grad. Naravno da bih od svih njih voleo da upoznam i gospođicu (Isidoru) Kovačević, logično, pozivam je ovom prilikom da dođe da obavi jedan razgovor sa mnom pa možda kad vidi koliko sam poseban možda će da malo bolje piše o meni".

Na ove njegove reči, voditeljka u studiju Ana Acan se zakikotala, jer da, postoje među nama žene kojima su ovako primitivne izjave smešne.

Isidora Kovačević za Nova.rs kaže da je zbog otvorenog kritikovanja vlasti, do sada mnogo puta bila na meti.

- Kad god ne znaju da odgovore, uvek prozivaju. Za mene su govorili da sam kontaminirana jer sam u toku vanrednog stanja stigla iz Holandije, pričali su da sam ološ, trbušna plesačica, jesam se bavila trbušnim plesom, ali kakve to veze ima sa bilo čim? Ponižavaju me već dugo, pišu da sam osiona, bahata - rekla je Isidora za Nova.rs.

Nikolu Begovića nikad nije pominjala i nije joj jasno odakle takva reakcija. Isidora je odličan, ali poražavajuć primer toga kakvim pritiscima i uvredama su izložene novinarke u Srbiji.

- Sadašnji gradonačelnik Šapca me je prozivao kako i zašto sam dobila posao koji radim, Darko Glišić je na Pinku za vreme izbora komentarisao da sam upala u nečije dvorište, a na snimku se videlo da sam na ulici (tada su fizički nasrnuli na snimatelja i mene) - priča ona.

Kaže da su joj pravili su mi lažne profile na Fejsbuku i objavljivali neka "fol dopisivanja", koja nisu njena.

- To su oni pravili preko lažnih profila, u kojima se navodi ‘da moram da budem sa članom SNS-a kako bi novine mog oca opstale’, što nikad ni pomislila ni napisala nisam… Sad je dosta, obratiću se poverenici za ravnopravnost, a kontaktirala sam i advokata za tužbu.

Posle tri tužbe koje je podnela 23. marta 2020. godine za laži o njoj plasirane na društvenim mrežama i širenje panike u sred vanrednog stanja – nikad nije dobila odgovor. Kako zaključuje – ovog puta pravda neće izostati.

- Nisam vas dirala, vi ste počeli. I ne prestajete. NEKO TO OD GORE VIDI SVE, a ja vam šaljem ljubavi i sreće, žao mi je gledati vas nesrećne, zle i iskompleksirane - zaključuje Isidora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati