Srbija

S. M.

04. 02. 2021. 19:52 3

SNS zove novinare na probu pokretanja stepenica!

Mnogi niški novinari našli su se u čudu kada su pročitali poziv službe za medije gradonačelnice Niša, u kojem se pozivaju da medijski isprate probno pokretanje pokretnih stepenica! Onih stepenica koji su već godinama tu, ali nisu radile.

U zvaničnom i urednom pozivu, novinari se obaveštavaju da će u petak 5.2. u 10, 30 časova da se probno puste pokretne stepenice na ulazu u Podzemni prolaz kod marketa "Idea" u centru Niša. U istom pozivu se mole novinari da isprate ovaj događaj!

- Prvo sam se iznenadio, onda pomislio da je došlo do greške, a zatim i nasmejao. Dobro, nemaju svi pokretne stepenice, ali ljudi, dajte više. Godinama radim kao novinar, rekao bih i decenijama. Nekada su nam urednici govorili da ne pratimo ministre i ostale jer je to njihov posao, a sada idem na probno puštanje stepenica. Svašta - komentariše jedan niški novinar koji nam je i poslao poziv na uvid.

I onda kreću naravno svi mogući scenariji kako će ovaj epohalni, ali probni događaj da se sprovede u delu. Najvažnije je kakav je protokol, odnosno ko će da pritisne duge da bi se svi uverili da stepenice rade i ko će posle probnog, a verovatno uspešnog pokretanja stepenica zvanično da ih otvori.

Kako komentariše Milan Stojanović, novinar televizije N1 iz Niša, ovo je "važna proba"!

- Radi se o izuzetno važnoj probi, ja se sa tim ne bih šalio! Jer, kada neko reši da siđe iz Obrenovićeve ulice u Podzemni prolaz, najverovatnije će izaći putem stepeništa na Trgu kralja Milana i krenuti ka "tvrđavskom mostu". Naime, taj most se rekonstruiše duže nego što je njegova izgradnja nekada, jako davno - trajala. Kako će neko stići do mosta, koji je dobio i "zvanično priznanje" Ginisovog instituta za najdužu rekonstrukciju u istoriji postojanja najdužih rekonstrukcija, ako prethodno, logično, propadne kroz nepokretno stepenište koje gradonačelnica nije prva isprobala lično - kazao je Stojanović, koji će svakako ispratiti događaj.

Niš dakle čeka jedan vrlo važan događaj u sutrašnjem danu, a novinari će u dva navrata svakako ispratiti događaj, hteli ili ne. Na kraju, ako ništa drugo, mnogi će doći kako bi se još jednom uverili u kom suludom dobu živimo.

Da pomenemo na kraju da nije neobično za naprednjake da otvaraju besmislene sitnice, kao što su toaleti, stanične pečurke i slično. U nedostatku stvarnih i važnih projekata, funkcioneri željni slikanja nalaze priliku u tim besmislicama da se istaknu. Očekujemo i nakon rekonstrukcije dva javna toaleta u Nišu da se i oni prvo probno, a onda i stvarno svečano otvore. I još mnogo toga ćemo se, na žalost nagledati od SNS lokalnih vojnika.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati