Srbija

Direktno.rs

24. 01. 2021. 08:38 2

"Od obećanja 2019. ni mostova ni predsednika"

Meštani nekoliko sela u okolini Kraljeva već 18 meseci teško dolaze do svojih kuća. Naime, bujičnim poplavama koje su pogodile Kraljevo i okolinu u junu 2019. bez mostova su ostali stanovnici: Vrdila, Sirče, Miločaja,Trgovišta, Mrsaća. U avgustu 2020. bez mosta su ostali i stanovnici Grdice i Oplanića - stoji u saopštenju Stranke slobode i pravde, Kraljevo.

Pismo prenosimo u celosti:

Obećanja da će šteta biti sanirana bilo je mnogo. Jedan od prvih koji je obećao da će mostovi biti sanirani bio je predsednik države lično. Stojeći pored porušenog mosta u Sirči on je dao obećanje da će most biti saniran do oktobra 2019. Slična obećanja dao je i prvi čovek preduzeća "Putevi Srbije" koji je potvrdio da će šteta biti sanirana do zime 2019.

Obećanja nisu ispunjena. Čak ni činjenica da je bila izborna godina nije navela SNS vlast u Kraljevu da se pobrine da obećanja data stanovnicima ovih sela budu ispunjena.

Zanimljivo je da su se pred same izbore u junu 2020. čelnici kraljevačkog SNS, Nebojša Simović, načelnik Raškog Upravnog okruga i Srđan Sretović, predsednik MO SNS Miločaj slikali ispred mosta obnovljenog u jednom zaseoku u Miločaju, hvaleći se uspesima napredne vlasti i prećutkujući činjenicu da su ostali mostovi u Miločaju i dalje porušeni.

Kolika je briga napredne vlasti o putnoj infrastrukturi i meštanima ovih sela govori činjenica da su stanovnici Miločaja ostali bez još jednog mosta danas! Kada meštani mogu da očekuju njegovu sanaciju pitanje je? U gradskom budžetu za 2021.godinu nisu predviđena sredstva za sanaciju mostova. Lokalnu SNS vlast ne zanima što stanovnici kraljevačkih sela žive u otežanim uslovima bez mostova već mesecima.

Gradonačelnik Predrag Terzić je čak u svome obraćanju medijima u decembru 2020.godine, pravdajući povećanje plata gradskim većnicima od 40 odsto kao jedan od uspeha Gradskog veća naveo i održavanje puteva i izgradnju mostova u kraljevačkim selima.

Koliko su njegove reči tačne govori situacija na terenu. Postavlja se pitanje dragi sugrađani da li verujete svojim očima ili gradonačelniku? Mislite o tome kada krenete iz Grdice u Oplaniće preko mosta na Moravi - stoji na kraju saopštenja Stranka slobode i pravde, Kraljevo. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati