Srbija

S. M.

20. 01. 2021. 12:35 0

SNS botovi portalu ukrali Fejsbuk stranu?!

Jagodinskom portalu "Infocentrala", koji kao internet medij pokriva Pomoravlje, na Božić je ukradena Fejsbuk strana "FTV Paraćin", a glavni i odgovorni urednik portal Anita Đukić sumnja da iza svega stoji naprednjačka vlast koja se u septembru prošle godine preuzela i Paraćin. Ona je podnela prijavu Odeljenju za visokotehnološki kriminal, podneće i policiji jer kako kaže, zbog ove krađe portal trpi višemilionske gubitke.

- Nećemo stati. Obratili smo se svim domaćim i stranim udruženjima i institucijama i ukazali na štetu koja nam je naneta. Prijava je protiv NN lica. Imam utisak da ovaj napad na nas ima veze sa sadašnjom paraćinskom vlašću, koja nas mesecima bojkotuje. Predsednik opštine je i otvoreno pred ostalim kolegama koji su jednom prilikom bili na konferenciji za novinare koju je držao, koleginici rekao da ne daju izjave za nas - kaže Anita Đukić.

Ona objašnjava da je ukradena Fejsbuk strana https://www.facebook.com/ftvparacin osnovana 2018. godine kao deo projekta i predstavlja intelektualnu svojinu "Infocentrale". Njeno postavljanje urađeno je uz plaćanje usluga, sa svim potrebnim dokazima da je reč o vlasništvu ovog medija.

- Indikativno je da su onlajn aktivisti SNS u Paraćinu, popularni "botovi", tokom predizborne kampanje i po izbornoj pobedi ove političke organizacije u Paraćinu na društvenim mrežama "zahtevali" da im lokalne vlasti predaju pristupne šifre za "FTV Paraćin", u zabludi da je reč o Fejsbuk strani u vlasništvu lokalne samouprave - navodi Đukić.

Ona dodaje da se sve desilo preko noći, da je najverovatnije lokalni "haker" ušao preko Fejsbuk naloga novinara koji je kao i Đukić administrator stranice, obrisao nju, blokirao mejl i Fejsbuk nalog tog novinara i preuzeo stranicu.

- Na toj stranici je sve što smo ikada objavljivali u prethodne dve godine. Mnoštvo video snimaka, fotografija, podataka i sada nam je sve to oduzeto. Zato smo se obratili institucijama da nas zaštite. Na ovom slučaju pokazaće se da li je država zaista spremna da omogući rad profesionalnih medija koji uredno plaćaju porez republičkom budžetu ili su u pitanju samo prazne priče - zaključuje naša sagovornica.

Naravno, ona, kao ni čitava redakcija neće odustati od daljeg rada, niti će situacija uticati na njih da blagovremeno, objektivno i istinito izveštavaju o Pomoravlju, ipak, neće odustati ni od toga da se otkrije ko stoji iza krađe.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati