Srbija

S. M.

10. 11. 2020. 16:28 7

PLAĆA 6 MILIONA, ZAPOSLILA ĆERKU, SUD IGNORIŠE Šta se sve dešava u Domu zdravlja - za nevericu

Dom zdravlja u Kuršumliji, po pravavosnažnoj presudi i izvršnom rešenju, mora da plati stomatologu M. Đ. koji radi u ovoj ustanovi oko šest miliona dinara, a ono što je najgore - to je samo jedna u nizu presuda koje čekaju izvršenje, jer, kako je sud utvrdio, još dva lekara su nezakonito dobili otkaz. Zubar je ostao bez posla 2016. godine i umesto njega primljena je ćerka direktorke Uranije Petrović, da bi on posle bio vraćen u Dom dravlja, ali na drugo radno mesto!

Da nevolja bude veća, stomatolog je još polovinom 2019. godine dobio sudsku presudu kojom mora da se vrati na isto radno mesto, ali to nije učinjeno. On je angažovan kao lekar opšte prakse, pa je i zbog toga tužio ustanovu i direktora, a Uranija Petrović koja je na čelu Doma zdravlja Kuršumlija kaže da M. Đ. "nema učinka".

Novac koji ova ustanova mora da isplati se odnosi na penziono i zdravstveno osiguranje, kao i plate stomatologa, koji je, kako tvrdi, ostao bez posla 2016. godine, a na njegovo mesto primljena je ćerka direktorke Petrović, koja je dobila specijalizaciju na ime tog radnog mesta.

U dva navrata Agencija za borbu protiv korupcije je reagovala, zbog nepotizma Uranije Petrović, čak je i osuđena uslovnom kaznom, za zloupotrebu službenog položaja, koja je u toku.

 - Ja sam tri i po godine bio bez posla. I još jedna koleginica, koja takođe čeka izvršno rešenje, jer smo nezakonski dobili otkaze. Moju muku, neizvesnost i golgotu koju sam pretrpeo, niko ne može da nadoknadi.  Kada sam juna 2019. godine dobio pravosnažnu presudu Apelacionog suda u Nišu da mora da me vrati na posao, mislio sam da je mukama kraj, ali na žalost nije. Uopšte nisam vraćen na svoje radno mesto, već sam preko ustanove angažovan. Sada opet na sudu treba da se dokazuje pravosnažna presuda, jer sam podneo novu tužbu. Ročište, koje je zakazano prošle nedelje je odloženo - kazao nam je M.Đ.

Prozvana direktorka dr Uranija Petrović nam je u SMS poruci rekla da je M.Đ vraćen na svoje radno mesto.

- Izvršenje ima nula usluga i o tome je obavešteno Ministarstvo zdravlja. On godinu dana prima celu platu sa putnim troškovima, a nijednu uslugu nema - kazala je Petrović.

Ovo je samo jedan od primera borbe lekara u Domu zdravlja Kuršumlija za svoja prava. Javnosti je od ranije poznat i slučaj primarijusa dr Tomislava Arsenijevića koji kao radiolog 35 godina radi u Domu zdravlja u Kuršumliji, a protiv kojeg je Petrović podnela krivičnu prijavu da uznemirava javnost, jer je u medijima govorio o svom zdravstvenom stanju, dok je bio zaražen koronom u aprilu ove godine. Kasnije je ta prijava odbačena!

Petrović je tvrdila da Arsenijević ne govori istinu, odnosno da nije zaražen koronavirusom. Kako je ta prijava odbačena, dr Arsenijević je presavio tabak i tužio direktorku ustanove.

- Zbog bahatosti direktorke, naša ustanova propada, a tužbe samo pristižu. Prvo ne znam zaista od kojih para misli da plati sve troškove koje je napravila, a i da ih mi kao ustanova imamo, bolje je bilo da kupujemo aparate i opremu za rad - komentariše dr Arsenijević.

U ovoj ustanovi godinama se protežu afere, pa između ostalog, podsećanja radi, buru u javnosti izazvala je priča da direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji Uranija Petrović vozilom Hitne pomoći prevozi nameštaj iz Beograda u svoju kuću u Kuršumliji, krajem 2017. godine.

Ona je tada novinarima potvrdila da je vozilo iz Beograda dovezlo polovni nameštaj njene ćerke i istovarilo ga u njenoj kući.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati