Korona

[ Izvor: Južne vesti ]

01. 10. 2020. 11:40 0

Odbačena prijava za izazivanje panike protiv doktora iz Kuršumlije

Osnovno tužilaštvo odbacilo je nakon više od šest meseci istražnih radnji krivičnu prijavu za izazivanje panike i nereda koju je podnela kuršumlijska policija protiv doktora Doma zdravlja Tomislava Arsenijevića, jer je u aprilu za medije govorio da boluje od korone, a da niko ne želi da ga testira, kao i da sumnja da ima još zaraženih među zdravstvenim radnicima i građanima.

Arsenijević se u prijavi teretio da je iznosio lažne vesti na portalu Južne vesti, jednom beogradskom internet portalu i Fejsbuk stranici i time izazvao paniku ili teže narušavanje javnog reda i mira, odnosno „značajno ometao sprovođenje odluka i mera državnih organa“, pišu Južne vesti.

- On je određenim medijima izneo lažne informacije o tome kako je broj obolelih od virusa korona veći od zvanično obolelih, kako je među obolelima veliki broj zaposlenih u Domu zdravlja u Kuršumliji i sam objavio sliku RTG snimka njegovih pluća, navodeći da je danima i nedeljama pregledao pacijente bez ikakvih zaštitnih sredstava pri čemu je bio svestan svog dela i hteo njegovo izvršenje – navodi se između ostalog u krivičnoj prijavi policije.

Arsenijević tvrdi da je sramno što je u periodu kada se borio za život i bio teško bolestan od korone, neko sumnjao u njegove reči i sve tumači kao političko prepucavanje, iako se on nije bavio politikom već je kao jedini radiolog specijalista u Kuršumliji radio svoj posao i hteo da zaštiti kolege i pre svega pacijente ove ustanove.

- U vreme dok sam ležao u Kliničkom centru Niš i borio se za život, neko je mislio da sve izmišljam da bih podrivao zdravstveni sistem, tamo gde radim čitav život i zašta sam se školovao. Mesec dana sam ležao tamo, bio na respiratoru i jedva preživeo ovu opaku bolest, a moja direktorka Uranija Petrović i njeni poslušnici su me sve vreme blatili i izmišljali razne priče o meni govoreći da nisam zaražen koronom i da sve izmišljam - tvrdi Arsenijević.

On je u izjavi datoj tužilaštvu ostao pri svemu što je rekao medijima, od toga da je tačna informacija da je bilo dosta zaraženih u kuršumlijskom Domu zdravlja, kao i da on sam ima koronu, a sve u cilju sprečavanja dalje širenje zaraze.

Sumnju da je inficiran i tokom izjave koju je u svojstvu građana dala policiji, opet je izrazila i Uranija Petrović, direktorka Doma zdravlja.

Tomislav je u sredstvima javnog informisanja objavio da je u DZ Kuršumlija veći broj zaraženih što nije tačno, a i da jeste on nije smeo da objavi zbog činjenice da je na snazi bilo vanredno stanje. Osumnjičeni je objavio i rendgendski snimak nečijih pluća iako zna da je svaka bolest lekarska tajna - rekla je direktorka Uranija policiji.

Arsenijević tvrdi da će narednih dana podneti tužbe za odštetu protiv svih koji su učestvovali u njegovom omalovažavanju, počev od direktorke Doma zdravlja do predsednika Opštine Radoljuba Vidića, načelnika policijske stanice u Kuršumliji i ostalih.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati