Srbija

Direktno.rs

15. 10. 2020. 14:16 1

Nadvožnjak u Kraljevu na respiratoru?!

"Godinu dana nakon završetka radova nadvožnjak u Kraljevu je ponovo zatvoren zbog hitne sanacije. Kraljevčani su od juče ponovo suočeni sa saobraćajnim kolapsom koji je nastao u tom delu grada", navodi se u saopštenju Inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde u Kraljevu.

- Podsećamo građane da je rekonstrukcija nadvožnjaka, koji je jedini izlaz iz Kraljeva ka Ibarskoj magistrali počela u aprilu 2018. godine. Predviđeni rok za završetak radova bio je 75 dana. Na samom početku radova bilo je uloženo 60 miliona dinara. Kao i sve rekonstrukcije u gradu, i ova je mimo svih predviđenih rokova potrajala 17 meseci, a troškovi su porasli na 127 miliona bez PDV-a. Kraljevčani suočeni sa svakodnevnim saobraćajnim kolapsom smatrali su da rekonstrukcija predugo traje. Kada je, nakon nekoliko pomerenih rokova, nadvožnjak konačno otvoren za saobraćaj 21. septembra 2019.godine građani su odahnuli, ali samo na kratko - poručuju iz Stranke slobode i pravde.

Kako se navodi, građani su odmah nakon otvaranja nadvožnjaka bilio svesni problema.

- Odmah nakon otvaranja postalo je jasno da će sa nadvožnjakom biti problema. Samo par meseci nakon što je pušten u saobraćaj građani su primetili da se deo konstrukcije pored jednog od nosećih stubova odvojio od stuba. Slike su počele da kruže društvenim mrežama, a zabrinutost građana je rasla. Odgovor nadležnih bio je da je sve u najboljem redu i da nadvožnjak mora da diše.

Ipak, sada je jasno da nije bilo sve u redu.

- Od juče je nadvožnjak ponovo zatvoren za saobraćaj, ispostavilo se da problem ipak postoji i da je neophodna sanacija jedne od spojnica. Nadvožnjak je izgleda ipak završio na "respiratoru". Kraljevčani su ponovo suočeni sa saobraćajnim gužvama o čemu svedoči kolona vozila u Ulici vojvode Stepe, koja je jedini izlaz iz grada ka Ibarskoj magistrali.

Posle najnovijih problema u Kraljevu SSP je postavio pitanje ljudima koji vode grad:

- Koliko će bahatost i nestručnost nadležnih koštati građane Kraljeva?

- Ko će snositi odgovornost za greške projektanata i nove troškove nastale usled sanacije nadvožnjaka? - zaključuje se u saopštenju Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati