Srbija

[ Izvor: Južne vesti ]

26. 09. 2020. 17:12 0

Vlasti u Vlasotincu o MHE: Vlasinom gazduju Srbijavode

Na reci Vlasini i njenim pritokama do sada je izgrađeno više od 10 mini-hidroelektrana, a da su ingerencije lokalne samouprave male, smatra predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petković, a situaciju je na sednici skupštine opisao rečima "mogu samo da gledam u Vlasinu".

 

Petković je rekao da Vlasinom gazduju Srbijavode, a energetsku dozvolu izdaje Ministarstvo za energetiku, pišu Južne vesti. 

O izgradnji još jedne mini-hidroelektrane u slivu reke Vlasine nije se govorilo na javnoj raspravi jer, kako su objasnili u Opštini, previše ljudi se prijavilo za njeno održavanje i nije moguće ispoštovati sve mere prevencije, pa je odložena do daljeg.

Ipak, govorilo se na drugom mestu - na sednici Skupštine Opštine, u toku diskusije o izmenama i dopunama odluke o donošenju plana generalne regulacije.

 

Predsednik opštine Bratislav Petrović obavestio je odbornike da je održao sastanke sa svojim saradnicima o nadležnosti predsednika opštine u slučaju izdavanja dozvole za gradnju MHE, naglasivši da ne misli da odbornici opozicije vole više Vlasinu od njega.

Ingerencije lokalne samouprave su veoma male, možemo samo da gledamo u Vlasinu. Trudiću se i boriću se maksimalno da damo sve što možemo od sebe kad je u pitanju reka Vlasina, ali njom gazduju Srbijavode, a energetsku dozvolu izdaje Ministarstvo za energetiku, rekao je predsednik Opštine.

Ono što mogu, kako objašnjava Petković, jeste da odugovlače, odlažu, a da li će uspeti, kako je rekao, videće se.

Ja ću se boriti da učinim sve što mogu po tom pitanju, rekao je Petrović.

Kako podsećaju Južne vesti, na području sliva reke Vlasine je do sada izgrađeno više od 10 mini-hidroelektrana, da se prestane sa gradnjom ovih energetskih objekata na rekama zalažu se u grupi "Bitka za Vlasinu", a okupljenim građanima podršku pružaju i iz vlasotinačkog Građanskog fronta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati