Izbori 2024

S. M.

05. 11. 2023. 19:37 1

POČELO JE Kod predaje liste prekršen zakon

Opštinski odbor Stranke slobode i pravde u Valsotincu podneo je OIK Vlasotinca prigovore na rešenja o proglašenju lokalnih izbornih lista JS i SNS.

U tim prigovorima, koje je potpisao predsednik OO SSP Vlasotince Vladimir Mitrović se navodi da je potpisivanje liste Jedinstvene Srbije overavala žena koja je naknadno angažovana baš za ovo, a koja je snajka predsednika OO JS u Vlasotincu i žena jednog od kandidata sa liste JS.

Što se tiče SNS liste, na njoj je načelnik Opštinske uprave Valsotince Marjan Stanković, koji pod određenim uslovima predlaže članove biračkih odbora i ne imenuje članove OIK. On odlučuje koliko će se overitelja i kada dodeliti izbornim listama i dok se njegovim izbornim listama dodeljuje 10 na primer, drugim listama samo dva ili tri, iako se radi o istom broju izjava birača, što predstavlja diskriminaciju po političkim uverenjima.

- Nepravilnosti su počele, a još se nije ni krenulo sa zvaničnim kampanjama. Ovo je zaista nedopustivo. Neće im proći - kazala je narodna poslanica iz Niša I rpedsednica GrO SSP Niš Jelena MIlošević.

Ona je dodala da se čeka odluka IOK na ove prigovore.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati