Srbija

[ Izvor: Mediji ]

12. 08. 2020. 20:07 2

Srpski sportisti uvek uz SPC Crne Gore

Poznati srpski sportistui potpisali su tekst podrške pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori u borbi za njena prava zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti, vladajuća DPS ih je proglasila srpskim nacionalistima, ali stiže i novi odgovor od njih da se "ne prodaje vera za večeru".

Na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske, objavljen je tekst podrške sa potpisom 62 sportista, među kojima su legenadrni Dušan Savić i Vladimir Petrović Pižon, Ivan Golac, pa Nenad Lalatović, Vidak Bratić, Dragan Šarac, Vujadin Savić, Ognjen Koroman, Aleksandar Mitrović, Luka Milivojević, Vladimir Stojković, Saša Ilić, košarkaši Milan Gurović, Darko Miličić, Stefan Birčević, rukometaš Nenad Peruničić...

- Ako sam pozvan da se branim, ja ću ćutati, ako sam pozvan da branim istinu, ja ću govoriti. Ćutanje pred nepravdom nije ni sportski, ni viteški, a pre svega nije hrišćanski. Zato mi koji smo svoj život posvetili sportu i borbi za sportske uspehe i trofeje, koji su ujedno uspeh vere i za koje smo zahvalni Bogu, imamo obavezu i potrebu da damo podršku našoj Crkvi, našoj Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, našoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi, u borbi za njena prava. Pozvani smo da činimo saglasno svome zvanju, onoliko koliko možemo i koliko nam je Bog dao. Ni manje, ni više, a ono što mi ne uspemo da učinimo, to ostaje da učini Gospod i nadopuni naše nedostatke - stoji u tekstu podrške na sajtu MCP.

Saopštenjem je reagovala vladajuća DPS.

- Ne zna se šta je više za žaljenje, taj propali čin, petparački praznjikavi proglas koji su potpisali ili sam sastav potpisnika. Među njima zaista ima poznatih imena, ali uglavnom onih koji su već poodavno ukaljali svoje sportsko ime nacionalističkim izjavama ili tetovažama s likom čiča Draže. Njihova stvarna imena nikome nisu bitna, jer se vode pod zajedničkim imenom: srpski nacionalisti - navode iz DPS-a.

Legendarni Dušan Savić kaže za "Novosti":

- Mislim da sva poslednja dešavanja u Crnoj Gori pogađaju svakog normalnog hrišćanina, pravoslavca, Srbina, koji poštuje svoju veru, tradiciju, svoju državu. Ova reakcija pravih Srba i Crnogoraca je normalna i očekivana i dovešće do konačne pobede, a to znači da će kriminalni režim na čelu sa mafijašem Milom Đukanovićem nestati i ne samo da će otići u zaborav, nego ga nikad više neće biti. Projekat koji ustaško-šiptarski režim Mila Đukanovića sprovodi da izbaci Srbe iz crnogorskog bića neće uspeti i bliži mu se tragičan kraj koji će uskoro doživeti. Uskoro će Crna Gora opet biti prava.

Odgovorio je na saopštenje DPS Ognjen Koroman:

- Milogorci, ako Vas je Milo prevario da niste Srbi, nas ne može. Srbi ste.? Nacionalisti su svi moji drugovi i ja zajedno sa njima ali nismo šovinisti i nismo se odrekli nase vere kroz vekove i kroz veće muke i stradanja kao ni vaši djedovi. Ali, Vi im sada obraz ukaljaste prodaste veru za večeru. Oprostićemo vam, vratićete se vi na fabrička podešavanja, vi ste naša braća, naša krv.

Treba reći da je i prvi reket sveta Novak Đoković više puta podržao borbu za svetinje i na tviteru se oglašavao porukom

- Pozdrav i podrška za bratski narod u Crnoj Gori!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati