Srbija

Direktno.rs

14. 06. 2020. 16:10 3

RAT U VLASTI! SNS preotima aktiviste SPS-a u Srbobranu

Zahuktavanje rata između Socijalističke partije Srbije i Srpske napredne stranke se nastavlja - Srđan Kružević, zamenik gradonačelnika Novog Sada, "krade" ljude iz SPS u Srbobranu.

Naime, prema informacija do kojih je Direktno.rs došao, Kružević, inače član SNS, počeo da je preotima ljude iz SPS u Srbobranu, kako bi prešli u vladajuću stranku.

To je potvrdila i Socijalistička partija Srbije, koja se tim povodom oglasila saopštenjem.

- Ovim putem obaveštavamo javnost o nemilom događaju koji se dogodio 12. juna 2020. godine u periodu između 21 i 23.30 sati. Izvšeno je privođenje i zadržavanje Brankov Nestora i Perović Jovana, kandidata Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije za odbornike na izborima SO Srbobran, od strane lica koja su koristila legitimacije koje su predstavili kao službene - navodi SPS u saopštenju i dodaje:

- Kandidati za odbornike su odvedeni u prostorije JKP Graditelj, gde su zadržani protiv svoje volje, u prisustvu direktora Radetić Đorđa i Kružević Srđana. Sve vreme pomenuta lica su sa policijskim legitimacijama vršila protivpravno zadržavanje Brankova i Perovića, a Srđan Kružević im je pretio i vršio pritisak kako bi promenili svoja politička uverenja. Navedeni incident je prijavljen PS u Srbobranu, a na konferenciji ua medije ćemo dati opširnije informacije. Ona će se održati u prostorijama Socijalističke partije Srbije (Trg Republike 4, Srbobran) u utorak, 16. juna u 11 časova - zaključuje se u saopštenju.

Ovo je samo početak sukoba vladajućih struktura, posle jučerašnjih indirektnih obračuna preko TV emisija, koje inače kontroliše SNS. 

Podsetimo, predsednik SPS, Ivica Dačić je samo nedelju dana pred izbore, ušao u rat sa SNS kada je oštro napao Aleksandra Vučića optuživši novinarku Mariju Savić Stamenić da je bliska sa Vučićem, kao i da joj "neko drugi" sastavlja pitanja i da se njene teme tiču samo predsednika.

Uz to, javno je prozvao predsednika Srbije da tera SPS iz vladajuće koalicije i poručio da njegova stranka ne mora da bude vlast! Čak je i zapretio da će da kaže šta mu je sve Vučić obećao što nikad nije ispunjeno.

- Hoćete SPS koji će da ode u opoziciju? Nema problema. Hoćete ja sada da pričam šta je meni neko obećao pa nije ispunio? A samo tako nastavite da radite i dobićete SPS u opoziciji - izjavio je Dačić."

Vučić je gostujući u emisiji "Fokus specijal" na TV B92 kazao da nije odgovarao ni svojim političkim protivnicima na prozivke, pa neće ni Dačiću.

- Ako nisam govorio loše o onima koji su vodili kampanju protiv mene, neću ni o Dačiću, ali bih voleo da čujem ko je to sastavljao pitanja voditeljki Prve. Ne mislim ništa loše, hvala mu za sve te loše reči. Mislim da to o meni ne govori ništa loše - rekao je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati