Srbija

[ Izvor: Južne vesti ]

24. 05. 2020. 10:27 0

SPS u Svrljigu bez Palme, studentkinja prva na listi

Na lokalne izbore u Svrljigu izlazi i Socijalistička partija Srbije, ali za razliku od republičkog nivoa bez Jedinstvene Srbije i Dragana Markovića Palme. Njihovu listu potpisima je podržalo 230 Svrljižana, a cilj je, kako kažu, eliminacija despotske vlasti koja je u ovoj varošici već drugu deceniju.

Lista koju je usvojila Opštinska izborna komisija ima 27 kandidata, a socijalisti kažu da su 40 odsto žene. Prva na listi je apsolvent prava Marija Rakić rođena 1996. godine, a SPS se oslonio, kako kažu, na mlade i stručne kadrove.

- Prioriteti su rešiti pod hitno pitanje vodosnabdevanja i otpadnih voda, eliminacija partijskog zapošljavanja i upošljavanje mladih kroz izgradnju proizvodnih objekata, smanjenje porasta kriminala, droge i drugih poroka, transparentnost kod donošenja, usvajanja i trošenja budzeta. Cilj je eliminacija despotske vlasti koja traje već drugu deceniju, a za to su garant mladi i stručni kadrovi sa liste SPS - kaže predsednik OO SPS Raco Mentović.

Višegodišnji mandat u upravljanju Opštinom ima Ujedinjena seljačka stranka koja će na ovim izborima učestvovati kao koalicioni partner SNS i pod imenom “Aleksandar Vučić - Za našu decu”, a nosilac liste je Milija Miletić, lider USS.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati