Srbija

[ Izvor: sloga.org.rs ]

06. 04. 2020. 21:55 1

Predsednik "Sloge" saslušan zbog intervjua "Svedoku"

Predsednik sindikata “Sloga” u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane Dejan Pavlović danas je saslušan zbog intervjua “Svedoku”, objavljenom 10. marta, i tom prilikom je negirao sve što mu se stavlja na teret, pogotovo da je odao “vojnu tajnu”, koja po zakonu i ne postoji.

Pavlović je 10. marta u intervjuu pod naslovom "Ljudi beže iz vojske" rekao da "predsednik Aleksandar Vučić po ko zna koji put obmanjuje građane izjavama da je država bezbedna i da ima kapacitet da hermetički zatvori granice pred najezdom migranata".

Pavlović je, u izjavi FoNetu, potvrdio da je dao iskaz ovlašćenom predstavniku svoje jedinice iz sastava Komande za obuku. Kako je objasnio, radi se o disciplinskom postupku pokrenutom protiv njega zbog sumnje da je prekršio član 149. Zakona o vojsci, koji se odnosi na nanošenje štete ugledu pripadnika Vojske.

On nije želeo da govori o detaljima saslušanja, ali je rekao da će za svedoka pozvati ministra odbrane Aleksandra Vulina, ukoliko postupak protiv njega bude nastavljen.

Najavio je i da će podneti krivičnu prijavu protiv Ministarstva i Vojske zbog ometanja sindikalnog rada. Pavlović je u intervjuu “Svedoku” govorio i o odlivu kadra iz Vojske Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati