Srbija

[ Izvor: medijskakutija ]

27. 02. 2020. 18:02 0

Gradonačelnika Niša će izabrati Aleksandar Vučić?

Načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski kazala je da se još ne zna ko će biti kandidat za gradonačelnika Niša i da će to najverovatnije odrediti predsednik SNS Aleksandar Vučić

- Verovatno kada budu raspisani izbori, tada će se i liste pojaviti. Videćemo ko će biti nosilac liste, ali to ne znači da će taj neko ko bude nosilac biti i gradonačelnik. Predsednik stranke će videti ko je zaslužio i u koga možda ima i najveće poverenje da u ovom trenutku bude prvi čovek grada Niša - rekla je na Televiziji "Belami" Sotirovski, koja je i funkcionerka SNS- a.

Opoziciona Narodna stranka je prethodno saopštila da će SNS kandidovati Sotirovsku za gradonačelnicu Niša, dok su pojedini nezvanični krugovi navodili da će kandidat biti Zvezdan Milovanović, poverenik SNS-a za Niš i finansijer stranke, piše Medijska kutijaNarodna stranka je nakon ovakve izjave Sotirovske ocenila da je to još jedan razlog za bojkot predstojećih parlamentarnih i lokalnih izbora.

- Gospođa Sotirovski je objasnila da će, bez obzira na raspored na izbornoj listi, predsednik stranke birati ko će biti gradonačelnik Niša. Drugim rečima, da građani na dan izbora neće znati za koga glasaju i da će odluku umesto njih doneti "veliki vođa" - navela je ova stranka.

Narodna stranka je naglasila da gradonačelnici koji su imenovani stranačkim odlukama nisu legitimni predstavnici građana već predstavnici stranaka koje su ih na tu funkciju imenovale."Kao takvi, oni za svoje odluke ne odgovaraju građanima Niša, već samo organima svoje stranke", navela je ona, uz opasku da “direktno izabrani predstavnik Nišlija ne bi imao pravo da bude, recimo, za otuđenje Niškog aerodroma”.

Danijel Dašić iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju kaže da je u Srbiji sve manje ili više nenormalno, a da je veliki problem što građani tu nenormalnost prihvataju kao normalnu.

- Ovo sa gradonačelnicima je već viđeno. Aktuelni gradonačelnik Niša na prošlim izborima nije bio ni na kladionicama, ali ga je “glavni” izvukao i smestio na tu funkciju. I Beograd je dobio aktuelnog gradonačelnika voljom “glavnog”, koji se uostalom meša u sve, od kadroviranja do situacije sa koronavirusom - kaže Dašić.

On je uveren da ni Sotirovska ni drugi potencijalni kandidati u ovom trenutku ne znaju ko će biti gradonačelnik Niša.

- Sad sledi idolopoklonstvo i udvorištvo, kako bi kandidati dokazali da Vučić na njih može da viče i jače nego na aktuelnog gradonačelnika Darka Bulatovića - kaže Dašić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati