Region
20. 06. 2025. 17:11 2
Platio 40 evra za ćevape na Jadranu, a onda je kupio burek i ostao u neverici (FOTO)
Sezona upozorenja na društvenim mrežama o paprenim cenama u turističkim središtima uveliko je počela. Društvene mreže mogu biti i te kako korisne kada je reč o upoređivanju cena i kvaliteta usluga koje sebi, barem povremeno, priuštimo.
S početkom turističke sezone, ljudi su posebno osetljivi na cene u popularnim turističkim mestima, pa na osnovu tuđih iskustava mogu da se pripreme na ono što ih čeka – ili da to jednostavno izbegnu ako im se neka cena učini previsokom.
Na popularnom forumu Reddit pojavila se objava jednog turiste, uz fotografiju kao konkretan dokaz onoga što je doživeo. Napravio je temu: „Konačno nešto pozitivno“, objavio fotografiju računa i objasnio:
„Inače živim u Austriji i bio sam prilično šokiran kada sam pre nekoliko dana u Poreču za jednu punjenu pljeskavicu i veliku porciju ćevapa platio 40 evra – porcije su bile tako male da bi čovek pomislio da su za decu. Pomislio sam: ‘E, prijatelju, nećeš me više praviti budalom.’
Juče odem u Pitabar i naručim dve sirnice, jedan burek i jednu pitu od jabuka. Momak za pultom kaže:
‘13,70.’
Ja u šoku pitam:
‘Koliko?!?’
A on ponovi:
‘13,70 evra.’
Zaista sam hteo ovo da podelim s vama, posebno zbog svih onih koji stalno objavljuju negativne slike i komentare kako je sve skupo i preterano… E pa evo, imate primer da na našoj obali ipak nisu svi bezobzirni!“
Ovakva tema odmah izazove lavinu komentara drugih korisnika – i svako, naravno, ima svoje mišljenje. Mnogi su istakli da ni to nije baš jeftino, jer ipak se radi o bureku i piti. Tako je neko napisao: „Burek za 3,6 evra ti je jeftin?!“
Autor objave mu je odgovorio: „Da, tamo ga prave žene kao što su naše mame kod kuće. Ne štede na mesu kao u običnim pekarama. Ono što dobiješ za 3,6 evra je stvarno jeftino.“
S autorom se složila i jedna gospođa, koja je naglasila: „Inače se uvek žalim na cene, ali ovde je zaista sve vredno tog novca. Najbolji burek koji sam jela, i domaći jogurt je odličan.“
Dakle, sami odlučujemo gde ćemo ostaviti svoj novac, pa tako i kada je reč o restoranima i pekarama, prenosi Nova.
Komentari 2
ostavi komentar