Region

20. 10. 2024. 12:57 0

Ulovio NAJOTROVNIJU RIBU u Jadranu: Kad me ubola... (VIDEO)

Tokom leta sada već čuvena dragan riba brine i zadaje probleme našim turistima. Ali, nije to jedina opasna riba koja se nalazi u Jadransko moru a koja može da bude uzrok velikih muka za onog ko je dira. Najgore od svega je što mnogi to ne znaju!

U pitanju je riba pauk. To je jedna od najotrovnijih riba u Jadranu, a često može da završi na udicama ili u mrežama ribolovaca, bilo onih rekreativnih ili profesionalnih. Profesionalci već znaju o kakvoj se ribi radi i kako joj moraju pristupiti, no oni malo manje iskusni mogli bi loše proći ako ih pauk ubode.

Ribolovac koji se na TikToku naziva Morski Vlaj objavio kako je ulovio najotrovniju ribu u Jadranu i to baš kako bi upozorio druge, i pokazao je kako je treba skinuti s udice da ga ne ubode.

Međutim, te sreće nije bio Slavonac Tomislav koji je inače ribolovac, ali mu je puno poznatija rečna riba s obzirom na to da je odrastao loveći ribu na reci Dravi. Kada se prvi put odlučio da se okuša u morskom ribolovu tokom odmora na ostrvu Korčuli, na udicu mu se uhvatio pauk. No, on nije znao da je reč o otrovnoj ribi čiji ubod neverovatno boli pa ju je rukom skidao s udice kako bi je vratio natrag u more. Pauk mu je u tom trenutku pokazao svu moć svoje otrovne bodlje.

- Dok sam ga skidao s udice, ubo me u kažiprst na desnoj ruci. U tom trenutku me zabolelo, ali sam ga uspio skinuti i baciti u more. Onda je bol postajala sve jača. Prst me žario kao da sam ga stavio u vrelu vodu, bolelo me toliko da nisam mogao ni o čemu razmišljati. Nisam znao što da radim, bila je to najgora bol koju sam osetio u životu, došlo mi je da sebi odrežem prst koliko me bolelo. Sat vremena proživljavao sam agoniju, onda je malo počelo popuštati, ali me i dalje bolelo celi dan. Tek kasnije sam doznao da je to riba pauk i došao mi je još nekoliko puta na udicu, ali tada sam znao da ga ne smem dirati i kako ga skinuti - ispričao je te tada i dodao kako mu je na mestu uboda ostao ožiljak.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Izmislili su, konačno, nešto pametno

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati