Region

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

10. 09. 2024. 21:13 2

Oluja razorila jedno od najlepših mesta na Jadranu (FOTO)

Nevreme sa grmljavinom praćeno jakom kišom i jakim vetrom izazvalo je u ponedeljak uveče velike probleme na području Korčule i Orebića.

- Iz Lumbarde je stigla jedna dojava da je jak vetar odneo krov sa jedne kuće. I u Pupnatskoj Luci je zbog velike količine bujične vode popucao stari lokalni put 69022 i zatvoren za saobraćaj. Vatrogasci DVD-a Korčula i Upućeni su DVD Orebić, koji rade na sanaciji - izvijestila je Uprava civilne zaštite, a prenosi Dnevnik.hr.

- Prikupljamo obaveštenja o šteti koja je nastala na području našeg grada. Moramo odmah da pristupimo sanaciji kolovoza u Pupnatskoj Luci jer je put skoro potpuno uništen. Počeli smo sa čišćenjem. Molimo sve naše sugrađane da obaveste nas o pričinjenoj šteti i pošaljite fotografije na e-mail Grada: info@korcula.hr ili se obratite njihovom mjesnom odboru/gradskoj četvrti kojoj pripadaju kako bismo stekli uvid u situaciju - Nika Silić Maroević, gradonačelnica Korčule, saopšteno je na Fejsbuku.

Ona je kasnije u utorak napisala i da je "doneta odluka o privremenom zatvaranju dela lokalnog puta L69022 između Čare i Pupnata, od raskrsnice sa županijskim putem Ž6268 u naselju Čara do raskrsnice sa nerazvrstanim putem prema Pupnatskoj luci zbog oštećenja karoserije lokalnog puta usled obilnih padavina".

- Put će biti zatvoren dok se ne obezbede uslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja na predmetnoj deonici - navela je gradonačelnica.

A nakon nevremena, jedna od najlepših uvala na Korčuli, ali i na Jadranu, potpuno je promenila izgled jer je bujica odnela veliku količinu kopna u more. Uništen je i put. Fotografije posledica nevremena objavio je Mesni odbor Pupnat.

- Tokom nevremena koje nas je zadesilo nastala je nezamisliva šteta, a pravi obim će se znati tek sutra kada budemo imali pravi uvid. Molimo meštane za razumevanje i da prijave štetu kako bismo je prijavili nadležnima što pre kako bi se problemi rešili - saopštili su.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Frizbi na žaru

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati