Region

[ Izvor: Mediji ]

16. 10. 2024. 08:24 3

Krivična prijava protiv premijera: Ometao rad policije

Slovenačka policija je podnela krivičnu prijavu protiv premijera Roberta Goloba, potvrđeno je u specijalizovanom državnom tužilaštvu. Golob je optužen da je ometao rad policije, prenela je RTV Slovenija.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, premijer Golob će odgovoriti na krivičnu prijavu u sredu u 8.45 sati u Narodnoj skupštini.

Policija je uputila pritužbu tužilaštvu, pošto je skoro dve godine u pretkrivičnom postupku, od ostavke bivše ministarke unutrašnjih poslova Tatjane Bobnar, proveravala njene tvrdnje o Golobovom mešanju u rad policije.

- Politika mora ostati pred vratima generalnog direktora policije - rekla je ministarka unutrašnjih poslova Tatjana Bobnar u decembru 2022. godine, kada je prvi put javno upozorila na, prema njenom mišljenju, nedopustivo mešanje predsednika vlade u rad policije.

Ona je kao ministarka obavestila tužilaštvo i antikorupcijsku komisiju o pritiscima na nju i tadašnjeg vršioca dužnosti generalnog direktora policije, a potom o njima detaljnije govorila pred skupštinskom istražnom komisijom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Pazi, bandera!

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati