Region

[ Izvor: Mediji ]

07. 10. 2024. 14:07 1

Vodio kampanju iz pritvora i ubedljivo pobedio na izborima

Ibro Berilo, načelnik Opštine Trnovo u BiH, ponovo je pobedio na lokalnim izborima uprkos (ili zahvaljujući tome), što je kampanju vodio iz pritvora, gde se nalazi zbog optužbe za sistemsku korupciju.

Ibro Berilo je bio kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za načelnika Opštine Trnovo, a na lokalnim izborima u toj opštini u Bosni i Hercegovini (BiH) ubedljivo je pobedio, što samo po sebi ne bi bilo čudno da predizbornu kampanju nije vodio iz pritvora, gde se nalazi zbog zloupotrebe položaja.

Berilo je osvojio 1.312 glasova, dok je njegov protivkandidat Bajro Lindov iz Socijaldemokratske partije (SDP) osvojio 384 glasa, objavila je SDA u nedelju uveče, nakon što su zatvorena birališta na lokalnim izborima u BiH. Berilu, koji je aktuelni načelnik Opštine Trnovo, i još dvema osobama kantonalni sud u Sarajevu produžio je za još dva meseca pritvor početkom septembra.

Oni su osumnjičeni za korupciju i pranje novca u vezi sa gradnjom na planini Bjelašnici, a uhapšeni su 5. avgusta. Kantonalno tužilaštvo tada je navelo da je reč o "predmetu sistemske korupcije u sektoru gradnje i pranja novca". Pritvor im je produžen na predlog tužilaštva Kantona Sarajevo, zbog opasnosti da bi na slobodi mogli da utiču na svedoke, prikriju dokaze i ponove krivično delo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Još jedna cigla u zidu

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati