Region

[ Izvor: Mediji ]

17. 09. 2024. 12:15 2

Pronašli 6.900 litara rakije i kazan za pečenje, podneta krivična prijava

Ovlašćeni carinski službenici Službe za nadzor Carinskog ureda Slavonski Brod privremeno su oduzeli 6.692,50 litara rakije i opremu za proizvodnju alkoholnih pića, izvestila je Carinska uprava Ministarstva finansija Hrvatske, prenosi N1.

- Sprovodeći nadzorne aktivnosti 13. i 14. septembra kod fizičkog lica, državljanina Republike Hrvatske, u podrumu porodične kuće i u vikendici u vlasništvu istog, ovlašćeni carinski službenici zatekli su dva neprijavljena kotla za pečenje rakije zapremine 100 i 216 litara te 6.692,50 litara razne rakije (šljivovica, jabuka, dunja, lozovača, kruška) - navodi se u saopštenju carine.

Dodaje se da će protiv okrivljenog biti podneta krivična prijava pred nadležnim Opštinskim državnim tužilaštvom zbog počinjena krivičnog dela iz člana 263. Krivičnog zakona - nedozvoljena proizvodnja.

Predmetna roba privremeno je oduzeta.

U upravnom postupku doneće se rešenje o obračunu i naplati poreza u ukupnom iznosu od 29.244,00 evra, piše u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati