Region

[ Izvor: Mediji ]

14. 08. 2024. 17:37 1

Tamara Zvicer na udaru crnogorske policije

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odseka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finananijskih istraga podneli su tri krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, protiv tri fizička i jednog pravnog lica zbog osnova sumnje da su počinili krivično delo građenje objekata bez prijave i dokumentacije za građenje.

Kako pišu tamošnji mediji, reč je o Tamari Zvicer, supruzi optuženog vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera, Krsti Marošu i Aleksandru Saviću.

- Naime, utvrđeno je da su vlasnici katastarskih parcela 747/1 i 748/1 KO Kavač, koje su u vlasništvu pravnog lica “Trpeza” doo Kotor, čiji je osnivač i izvršni direktor T.Z. (40) i katastarske parcele 747/2 KO Kavač u vlasništvu K. M. (46) i katastarske parcele 748/2 KO Kavač u vlasništvu A. S. (51), počinili krivično delo koje im se stavlja na teret, na način što su bez prijave gradnje i građevinske dozvole izdate od nadležnog organa, izvodili radove na saobraćajnici koja prolazi kroz sve četiri navedene parcele. Nakon izvršenog krivičnog dela i pored izdate mere zabrane od strane urbanističko-građevinske inspekcije 31. jula 2023.godine, kako je utvrđeno u postupku izviđaja, prijavljeni su nastavili sa radovima na pomenutoj saobraćajnici. Prostornim planom Opštine Kotor na predmetnim parcelama nije predviđena saobraćajnica, dve parcele su o kulturi šuma, a preostale dve parcele su namenjene za gradnju naselja - piše u policijskom saopštenju.

Kompletna teritorija Opštine Kotor je u zahvatu prirodnog i samostalnog dobra, iz čega proizilazi da je prilikom pribavljanja UT uslova, na kompletnoj teritoriji opštine Kotor neophodna saglasnost Zavoda za zaštitu kulturnih dobara što prijavljeni takođe nisu imali, tvrdi se u saopštenju.

- Dva procesuirana lica se u evidencijama Uprave policije vode kao članovi jedne visokorizične organizovane kriminalne grupe koja deluje na međunarodnom i transnacionalnom nivou, dok je treće lice identifikovano kao deo njihove kriminalne mreže. Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, nastaviće sa intezivnim aktivnostima u svim aspektima svoje nadležnosti na neutralisanju delovanja organizovanih kriminalnih grupa, otkrivanju i procesuiranju svih lica koja vrše krivična dela protiv životne sredine, odnosno građenja bespravnih objekata na celoj teritoriji Crne Gore, a naročito na zaštićenim područjima - piše u saopštenju.

Ko je Tamara Zvicer?

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer godinama je u bekstvu, jer ga državni organi Crne Gore potražuju zbog najtežih krivičnih dela. Za to vreme, njegova supruga Tamara neretko osvane u medijima, a poslednji put je pomenuta kada je iz depoa Višeg suda u Podgorici ukraden njen mobilni telefon.

Naime, početkom septembra 2023. godine, nekoliko osoba je upalo u depo Višeg suda u Podgorici tako što su iskopali podzemni prolaz i iz njega uzeli brojne dokaze, među kojima je navodno i telefon prve dame kavačkog klana.

Muž joj sređivao dozvolu za pištolj

Kako su pisali mediji, Tamarin suprug Radoje Zvicer angažovao je saradnike iz policije Crne Gore da omoguće njegovoj supruzi dobijanje dozvole za oružje i da je izbrišu sa liste bezbednosno interesantnih lica. Taj zadatak preuzeo je tadašnji neformalni vođa policijskog Tima za operativnu podršku Petar Lazović, kontaktirajući više osoba kako bi izašao u susret odbeglom Kotoraninu.

Aktivna na društvenim mrežama

Tamara je aktivna na društvenim mrežama, pa tako neretko deli fotografije na kojima se nalazi sa decom.

Radoju spasila život

Javnost je za Tamaru prvi put čula kad je u Ukrajini pucala na napadače svog muža i tako mu spasila život.

Filmska scena dogodila se 25. maja 2020. godine u Kijevu kada su pripadnici suprotstavljenog škaljarskog klana pokušali da likvidiraju Zvicera koji se skrivao u Ukrajini sa porodicom.

Radoje Zvicer napadnut je u blizini zgrade u kojoj je stanovao sa porodicom. Na ulici se zaustavio "smart" iz koga je istrčalo nekoliko napadača i otvorilo vatru. Pogođen sa nekoliko hitaca, Zvicer je pao na zemlju.

Ovaj napad Zvicer sigurno ne bi preživeo da sa ulaznih vrata zgrade njegova supruga nije iznenadila napadače i zapucala.

Iako su sigurnosne kamere zgrade snimile Tamaru Zvicer kako repetira pištolj, ovo oružje nikada nije pronađeno.

Spasava i imovinu

Tamari Zvicer je 2022. godine blokiran bankovni račun i obustavljena isplata 133.473,36 evra za koje se sumnja da su stečeni kriminalnim aktivnostima.

Rešenjem suda, osim Tamari Zvicer, blokirana je imovina Emi Petrović – nepokretnosti u kotorskom naselju Škaljari za koje se sumnja da potiču od nezakonito stečenog novca.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati