Kultura

Direktno.rs

21. 12. 2021. 15:33 13

Grigorije: Zašto su mi kose pobelele, druže (VIDEO)

Vladika Grigorije prilično je aktivan na Instagramu i ume često da iznenadi sa interesantnim postovima. Na jednom od njih je i susret koji je imao sa pevačem romske muzike Muharemom Serbezovskim, na kojem su zajedno zapevali veliki hit pevača "Zašto su ti kose pobelele druže".

Povod susreta Vladike Grigorija i Muharema Serbezovskog je Biblija koju je ovaj pevač, ali i prevodilac preveo na romski jezik.

 - Muharem Serbezovski je čudo koje je samo Balkan mogao iznedriti. Ovaj vrsni interpretator romske i narodne muzike, uz to pisac i prevodilac, u svoj zamašni stvaralački opus odskora je uvrstio i prevod Biblije na romski jezik. Objavljivanje Biblije na romskom jeziku novčano će podržati Eparhija nemačka i diseldorfska, a za mene predstavlja posebnu čast to što je Muharem izrazio želju da napišem predgovor pomenutom izdanju. Uzgred, naš nedavni susret dobio je neočekivani epilog. Pri kraju ovog snimka videćete i zašto - napisao je Grigorije na Instagramu.

Na kraju snimka, vladika i poznati pevač su zapevali legendarni hit "Zašto su ti kose pobelele druže", po kojem je Muharem Serbezovski i najpoznatiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati