Kultura

Direktno.rs

19. 10. 2021. 14:42 1

Sahranjen Marko Živić: Ispraćen uz "Jeleni umiru sami"

Glumac Marko Živić sahranjen je danas na Novom groblju u Beogradu. Sahranjen je na novoj parceli u neposrednoj blizini Aleje zaslužnih građana.

Opelo je počelo u 14 časova ispred crkve na Novom groblju, a po završetku porodica, prijatelji i kolege su pošli ka glumčevoj večnoj kući.

Sestra Marka Živića Nevena je posle oca i majke, sada ostala i bez jedinog brata. Ogromna je tuga na beogradskom groblju.

Glumac je ispraćen uz njegovu omiljenu pesmu "Jeleni umiru sami" Poslednje igre leptira, a kolege su mu u kovčeg položile kostim iz predstave.

Dragan Bjelogrlić je na sahranu došao sa sinom i položio venac od belih ruža. On je održao potresan oproštajni govor. 

"Odlaze ljudi. Sve nas je manje koji se prepoznajemo. Sve nas je manje koji se volimo. Umiru jeleni. Šta raditi kad ode čovek koji ode sa dušom davno ranjene srne. Kako reći zbogom širokom osmehu i vrcave radosti koja nas je opčinjavala. On je hteo samo da sakrije svoj tužan pogled i ranjivost. Ja sad treba da se oprostim od tebe Marko. Moram da kažem da ti negde ideš, a da te mi više nećemo sresti i zagrliti. Kako se to radi? Koje su to reči? Najrađe bih da ti pokažem koliko sam te voleo. Nisam siguran da sam ti to pokazao kad je bilo vreme. To me sada boli, ali verujem da si ti to znao i osećao. Više od 15 godina smo se preko 200 puta opraštali na sceni. Obojica smo plakali svaki put. Martini je u predstavi 'Let iznad kukavičjeg gnezda' davao tašnu Mekmarfiju da ga ne ostavi. Tu tašnu si mi poklonio za 50. rođendan. Hteo bih da ti sad dam tu tašnu da ne ideš. Voleo bih da ti je dam. Znam da je to nemoguće. Daću ti je jednog dana. Jeleni umiri sami kao i ranjene srce. Ti Marko ostaješ u srcima ljudi koji su imali sreće da te upoznaju i zato će priča o Kruševačkom Petru Panu sa Crvenog krsta dugo živeti. Dobri moj Marko, Martini moj, putuj s toplim osmehom i samo tebi znanom tugom. Nama ostaje da te volimo i čuvamo sećanje na tebe. Neka ti je večna slava i hvala", rekao je Dragan Bjelogrlić potresnim glasom.

Sa belom ružom u ruci, glumca je ispratila bivša supruga voditeljka Nataša Pavlović. Vidno potrešena, emocije nije zadržavala. Oni su bili u braku četiri godine.

U tužnoj povorci su bile i kolege Gordan Kičić, Slobodan Boba Ninković, Sergej Trifunović, Srđan Timarov, Andrija Kuzmanović, Marko Radonjić, Andrija Milošević, Dragan Marinković Maca, Aleksandar Srećković Kubura, urednica RTS-a Olivera Kovačević, reditelj Radoš Bajić, muzičar Nigor Lazić, bivši vaterpolista Danilo Ikodinović...

Braća Vojin i Bojan Ćetković su došli da odaju počast i oproste se od velikog prijatelja sa kojim su drugovali u rodnom Kruševcu i samom pozorištu.

Bio je i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Pre sahrane, održana je komemoracija prvaku Beogradskog dramskog pozorišta upravo na tom mestu, a mnogo kolega i prijatelja odalo je i tamo počast pokojnom glumcu.

- Mi smo Marku kostim iz predstave 'Let iznad kukavičjeg gnezda' položili u njegov sanduk. 27. i 28. avgusta Marko je odigrao svoje poslednje dve predstave, naravno 'Let iznad kukavičjeg gnezda' u velikom stilu pred hiljadu ljudi, ovacijama je pozdravljena predstava kao i on zbog te uloge koju je maestralno igrao - rekao je Jug Radivojević na komemoraciji.

Marko Živić preminuo je 14. oktobra u KBC "Dragiša Mišović" posle tronedeljne brobe sa koronavirusom.

Da podsetimo, Marko Živić je rođen 4. aprila 1972. godine u Kruševcu, a iza sebe je ostavio sestru Nevenu i sestričinu.

Završio je Akademiju primenjenih umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radeta Markovića. Veliku popularnost stekao je kako u pozorištu, tako i na filmu. Pamtićemo ga po ulogama u serijama i filmovima "Hotel sa 7 zvezdica", "Ljubav, navika, panika", "Pozorište u kući", "Premijer", "Montevideo Bog te video", "Senke nad Balkanom", "Žigosani u reketu"., "Čitulja za Eskobara".

Glumac je govorio da je Beograd njegov dom, a da je njegova kuća - Kruševac.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati