Kultura

Direktno.rs

03. 01. 2021. 06:46 10

"Ustremili se na Seku i Bjelu zbog preporuka vođi"

Ono što je za mene najkomičnije u celoj priči je da su se mladi lavovi u Skupštini ustremili na Seku i Bjelu više zbog preporuke svoje odanosti vođi nego zbog reči dvoje vrhunskih umetnika - rekao je za "Blic" Dušan Kovačević, čuveni akademik, dramski pisac, scenarista i pozorišni radnik.

Dušan Kovačević je prvo prokomentarisao sadašnji politički trenutak.

- Pre 20 i više godina sam počeo da pišem priče o srpskim podelama. Sabrao sam ih u 20 najkarakterističnijih. Sad je ovih dana narod podeljen na vakcine, kineske, ruske, američke, evropske i još neke koje se tek pronalaze. Nema tog čuda koje nas neće podeliti i animirati da se svađamo i optužujemo za izdaju.

A zatim i o nedavnom linču u Skupštini Srbije političkih neistomišljenika sadašnje vlasti proslavljenih glumaca Seke Sablić i Dagana Bjelogrlića.

- Želeo bih reći da su oni moji prijatelji već hiljadu godina, iz prošlog vremena i prošlog milenijuma. Njihov umetnički staž zajedno dug je oko 100 godina, i za tih sto godina uradili su toliko toga da im nikakva zlonamerna osuđivanja ne mogu ništa. A ono što je za mene najkomičnije u celoj priči je da su se mladi lavovi u Skupštini ustremili na Seku i Bjelu više zbog preporuke svoje odanosti vođi nego zbog reči dvoje vrhunskih umetnika. I to se najbolje vidi iz činjenice da je predsednik rekao - dosta tamo, nemoj više da vas čujem da galamite. Ne baš tim rečima, ali suština je to, što se kaže - sa decom samo strogo.

Na kraju o opoziciji i lažnom Parlamentu:

- Parlament bez opozicije nije dobar za politički život zemlje, ali ako je nema, život neće stati - završio je, izmneđu ostalog, u intervjuu za "Blic" Dušan Kovačević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati