"Ustremili se na Seku i Bjelu zbog preporuka vođi" | Kultura | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kultura

Direktno.rs

03. 01. 2021. 06:46 10

"Ustremili se na Seku i Bjelu zbog preporuka vođi"

Ono što je za mene najkomičnije u celoj priči je da su se mladi lavovi u Skupštini ustremili na Seku i Bjelu više zbog preporuke svoje odanosti vođi nego zbog reči dvoje vrhunskih umetnika - rekao je za "Blic" Dušan Kovačević, čuveni akademik, dramski pisac, scenarista i pozorišni radnik.

Dušan Kovačević je prvo prokomentarisao sadašnji politički trenutak.

- Pre 20 i više godina sam počeo da pišem priče o srpskim podelama. Sabrao sam ih u 20 najkarakterističnijih. Sad je ovih dana narod podeljen na vakcine, kineske, ruske, američke, evropske i još neke koje se tek pronalaze. Nema tog čuda koje nas neće podeliti i animirati da se svađamo i optužujemo za izdaju.

A zatim i o nedavnom linču u Skupštini Srbije političkih neistomišljenika sadašnje vlasti proslavljenih glumaca Seke Sablić i Dagana Bjelogrlića.

- Želeo bih reći da su oni moji prijatelji već hiljadu godina, iz prošlog vremena i prošlog milenijuma. Njihov umetnički staž zajedno dug je oko 100 godina, i za tih sto godina uradili su toliko toga da im nikakva zlonamerna osuđivanja ne mogu ništa. A ono što je za mene najkomičnije u celoj priči je da su se mladi lavovi u Skupštini ustremili na Seku i Bjelu više zbog preporuke svoje odanosti vođi nego zbog reči dvoje vrhunskih umetnika. I to se najbolje vidi iz činjenice da je predsednik rekao - dosta tamo, nemoj više da vas čujem da galamite. Ne baš tim rečima, ali suština je to, što se kaže - sa decom samo strogo.

Na kraju o opoziciji i lažnom Parlamentu:

- Parlament bez opozicije nije dobar za politički život zemlje, ali ako je nema, život neće stati - završio je, izmneđu ostalog, u intervjuu za "Blic" Dušan Kovačević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Press zvonce

Zoran Živković [22.01.2021.]


Video dana

Russia today

Anketa

Da li je država efikasna u borbi sa mafijom?

Rezultati