Kultura

Direktno.rs

23. 04. 2020. 11:30 0

Procureo dokument: Poznato kad se nastavlja Bundesliga

Fudbalska Bundesliga mogla bi da se nastavi 9. maja bez prisustva publike, prenosi nemački "Der Speigel". Kako se navodi, mečevi će biti odigrani bez prisustva gledalaca, sa maksimalno 300 ljudi na stadionu, koji su potrebni za organizaciju jedne utakmice.

Ovaj nemački list tvrdi da je imao uvid u dokument od 41 stranice, koji je sastavio Fudbalski savez Nemačke u saradanji da sa zdravstvnim vlastima te zemlje, koji kako navode, sadrži pravila koja moraju da omoguće da se nemački fudbal na teren vrati od 9. maja.

Dodaje se da su tom protokolu opisane planirane mere organizovanja mečeva uprkos pandemiji koronavirusa, gde više neće biti zajedničkog izlaska na teren, neće biti dece koja prate fudbalere na terenu, kao ni maskota klubova.

Biće ukinuta rukovanja i grupne fotografije, a medijsko praćenje utakmica će takođe biti strogo kontrolisano, sa ograničenim brojem novinarskih mesta.

Ističe se da će u hotelima u kojima će boraviti klubovi važiti stroga zdravstvena pravila.

Da podsetimo, do kraja sezone u Bundesligi ostalo je još devet kola, a vodeći na tabeli je Bajern sa 55 bodova, kog prate Dortmund (51) i Lajpcig (50).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati