Kultura

P. M. [ Izvor: Pop&Kultura ]

14. 04. 2020. 19:52 2

Branko Cvejić: Gleda te u oči i laže, uz pretnju - samo pokušaj da primetiš laž!

"Uvek je bilo i laganja i koječega još, ali nikad tako i toliko. Gleda te u oči i laže. Pride ti šalje poruku: samo pokušaj da primetiš laž pa ćeš da vidiš šta će da te snađe. Hronične optužbe i prebacivanja odgovornosti", rekao je naš proslavljeni glumac Branko Cvejić u intervjuu za Blicov dodatak "Pop&Kultura".

Govoreći o televizijskom programu, Cvejić je istakao da gleda "N1" i "Al Džaziru", ali da se trudi da ne gleda televiziju uopšte.

- Kad ga upalim u 15 časova i odgledam redovnu konferenciju i da čujem dr Kona, pre svega, ne gasim posle. Misli, sve hoću da ugasim, al kažem, ne vredi. Pa onda menjam kanale ukrug ko zna koliko puta. Bogami, da sam ja meni daljinski, ne znam kako bih se proveo. Stvarno, ovo i ovakvo gledanje televizije je ko neka vrsta božije kazne.

Zanimljiv odgovor Cvejić je imao po pitanju uzroka, posledica i očekivanja pandemije koronavirusa.

- Što reče jedan moj prijatelj, stariji od mene, stručan u oblasti epidemiologije - ako ne umremo od korone, umrećemo od gladi kad virus prođe.

Ističe da u svakoj šali ima istine.

- Sve ove mere i nama laicima deluju sasvim logično, i više nego potrebno. Nelogično je, i najblaže rečeno zbunjujuće, i ponižavajuće, kako se saopštavaju. Naravno, ne mislim na dr Kona i određene lekare. Pokušavam da se stavim u njihovu ulogu. U smislu, šta bismo radili kada bi političari hteli da igraju u pozorištu ili na filmu. Doduše, oni vazda glumataju, ali iz aviona se vidi da su slabi čak i kao šmiranti. Gledam kako prvi čovek u državi, i ne samo on iz tog političkog kruga, pred doktorima, a za široki auditorijum, objašnjava šta je medicinski važno u ovom ili onom smislu, šta treba oko respiratora i slično, pa mi dođe smešno.

Istakao je da svaki čovek treba sa puno pažnje da shvati ozbiljnost aktuelnog virusa i pandemije, ali da je to otežano društvenim i političkim okolnostima.

- Za nas je to dodatno otežavajuće. Jer iz kakve društvene klime i trenutka smo uplovili u sve ovo? Bolesna tabloidizacija koja razara gore nego korozija. Haos i lagarija. Beskrupuloznost da čovek ne veruje. Uvek je bilo i laganja i koječega još, ali nikad tako i toliko. Gleda te u oči i laže. Pride ti šalje poruku: samo pokušaj da primetiš laž pa ćeš da vidiš šta će da te snađe. Hronične optužbe i prebacivanja odgovornosti. Optužbe su i sada vrlo prisutne: te ovi šetaju, oni pričaju, svi su nezadovoljno zahvalni. Kad bi u par reči trebalo staviti sva ta saopštenja političara, tumačenja preduzetih mera, ocena aktuelne situacije i slično, to bi moglo biti - kriv si što si živ, ja sam spreman da ti progledam kroz prste, a ti si tako nezahvalan. 

Kada su u pitanju razlozi pojave virusa, Cvejić je istakao da nije njegovo da o tome javno govori.

- U svakom slučaju, koliko je života odnela španska groznica, u novije vreme npr. SARS... Ipak, čini se da nikad nije bilo strašnije. Pogotovo kad slušaš šta se dešava sa Italijom, Španijom, Amerikom. Ili se možda samo čini, ne znam. Šta će nas snaći posle? Videćemo. To da će sve doći na naplatu, nećemo izbeći. E sad, mi smo uvek bili manje ili više na ivici bede pa nam neće biti ništa neobično - zaključio je Cvejić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati