Kultura

Direktno.rs

26. 03. 2020. 16:39 0

Milion i po besplatnih knjiga na klik od vas

Sajt "Internet Archive" objavio je da otvara za javnost svoju Nacionalnu biblioteku za vanredne situacije ("National Emergency Library") u kojoj se nalazi skoro milion i po naslova.

Reč je o kolekciji knjiga koje su sada dostupne celom svetu, a sve u cilju učenja tokom izolacije. Ovi naslovi su inače "zaključani" i rezervisani isključivo za američke državljane.

Kako biste lakše pronašli šta vam je potrebno sajt je omogućio različite filtere za pretragu. Bilo da vas zanima fikcija, akademska literatura ili neko "lakše" štivo, potrebno je da označite polje interesovanja i onda će vas pretraga dovesti do velikog broja knjiga koje možete besplatno skinuti u PDF formi.

Zanimljivo je da ima naslova na mnoštvu svetskih jezika, pa je tako moguće odabrati nešto i na srpskom. Broj knjiga nije zanemarljiv - više od 26.000 dela koja su pisali domaći autori.

Na sajtu "Internet Archive" piše da će knjige biti dostupne celom svetu do 30. juna 2020. odnosno do kraja vanredne situacije u SAD. U slučaju da pandemija potraje i knjige će nastaviti da budu dostupne svima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati