Kultura

[ Izvor: Novosti ]

01. 09. 2019. 11:24 0

MOJ KUM NIJE ZAUVEK OTIŠAO Emotivne reči Vojina Ćetkovića na otvaranju festivala "Dani Nebojše Glogovca"

Nebojša Glogovac i Vojin Ćetković bili su više od prijatelja, više od kumova. Vojin i dalje ne može da se pomiri sa činjenicom da njegovog Nebojše i dalje nema. Srpski glumac sa prijateljima i porodicom pokojnog Glogovca otvorio je festival "Dani Nebojše Glogovca".

Vojin Ćetković, za "Novosti", povodom obeležavanja 50 godina od rođenja velikog glumca Nebojše Glogovca.

- Moj kum i prijatelj Nebojša Glogovac nije zauvek otišao. Ja i danas sa njim razgovaram na mnogobrojne teme.

Ovim rečima glumac Vojin Ćetković počeo je razgovor, za "Novosti", u Trebinju, gde su organizovani "Dani Nebojše Glogovca", povodom 50 godina od rođenja velikana glumišta koji nas je iznenada napustio 9. februara prošle godine. U vrlo emotivnoj memorijalnoj večeri u rodnom gradu Glogovca, o sjajnom glumcu govorili su njegova supruga Milica, autorka monografije Tatjana Nježić, režiser Radoje Andrić...

Svi oni istakli su da bi upravo Trebinje trebalo da ustanovi festival u njegovu čast, kako bi se budućim generacijama prenosilo ko je bio Nebojša Glogovac.

- Od studentskih dana bio sam u dubokim pregovorima sa Nebojšom, a i dan-danas razgovaram sa njim na mnoge teme. Zaista ne mogu ni da opišem kako se danas osećam. Imali smo toliko toga zajedničkog - rekao nam je Ćetković.

Dodaje da je Glogovac svoj posao dovodio do savršenstva.

- On je svakog trenutka igrao do kraja i davao i više od toga što može. Znao sam koliko može, ali on je uvek išao iznad toga. Često smo o tome razgovarali i uvek sam govorio da ja to ne mogu - priča Ćetković.

Ono što je ostalo neispunjeno u njihovom velikom prijateljstvu bilo je da urade zajednički projekat. Ćetković kaže da su bili u pregovorima, da je Nebojšina ideja bila tekst Nikole Pejakovića po motivu Joneskovih "Stolica", a njegova Beketov "Godo".

- Imali smo plan nakon američke turneje "Hadersfilda" da napravimo nešto svoje. Predložio sam Beketovog "Godoa" jer bi sve besmislice koje smo izgovarali godinama stavili u tu neku formu. Znali smo da pričamo izmišljenim jezicima, ali da se dobro razumemo - prisetio se Ćetković.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati