Hronika

[ Izvor: Blic ]

15. 09. 2024. 07:35 4

Trećina Belivukovih vojnika na slobodi: Ove osobe je sud PUSTIO

Suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi koju su, kako se sumnja, predvodili Veljko Belivuk i Marko Miljković, počelo je 17. juna ispočetka jer je sudija Vinka Behara Nikićević, koja je do tada bila predsedavajuća, otišla u penziju. Od prvog ročišta, koje je održano pred Specijalnim sudom u Beogradu, u ovom predmetu se mnogo toga promenilo, pa tako, od 30 optuženih sada se u pritvoru nalazi samo 20, jer su preostali optuženi pušteni da se brane sa slobode.

U martu ove godine je ukinut pritvor dvojici optuženih - Aleksi Stošiću i Nemanji Lakićeviću. U odnosu na Lakićevića, sud je pritvor zamenio kućnim pritvor uz elektronski nadzor, dok je u odnosu na Stošića u potpunosti ukinut pritvor. Međutim, oni su odlukom Apelacionog suda u Beogradu oni su ubrzo ponovo vraćeni u pritvor, piše Blic.

Vojislav Đorđević

Optuženi Vojislav Đorđević se od početka postupka nalazi na slobodi. On se sumnjiči da je postao član organizovane kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića, te da je učestvovao u prisilnom zadržavanju I. S. u prostorijama stadiona u Humskoj ulici.

Đorđević je rekao da su mu pripadnici grupe oduzeli telefon jer su videli da je I.S. dolazio na stadion kako bi prikupljao informacije za suparničku navijačku grupu "Alkatraz". On je opisao da su optuženi Aleksa Šejić i Igor Ivančević razgovarali sa I. S., da su mu lupili nekoliko šamara, kao i da su ga vezali za spravu za vežbanje, a potom zaključali u prostoriju na stadionu, gde je prespavao.

Vladimir Dimitrijević

Vladimir Dimitrijević zvani Šeprtlja takođe se od početka postupka nalazi na slobodi. Njemu se na teret stavlja da je bio pripadnik OKG, kao i da je od početka 2020. godine do 4. februara 2021. godine prenosio, držao i stavljao u promet opojnu drogu kokain.

On je rekao da nikada u životu nije video drogu niti imao vagu za razmeravanje droge, kao i da nije imao Skaj telefon.

Nikola Stefanović

Nikola Stefanović se tereti da je bio pripadnik OKG Belivuka i Miljkovića.

On je optužen i da je obezbeđivao putnička vozila za organizatore i pripadnike OKG koja su korišćena prilikom izvršenja krivičnih dela. Između ostalog, navodno je obezbedio i blindirani "audi a8" koji je dao na korišćenje Belivuku i Miljkoviću. On se branio ćutanjem.

Slađana Sekulić i Vlade Georigev

Slađana Sekulić je optužena da je sa suprugom, Vladom Georgievim držala pištolj "glok 19" sa 16 metaka.

Takođe, njoj i suprugu se stavlja na teret da su Belivuku dali na korišćenje svoju kuću u Tršiću kod Loznice u kojoj su pripadnici OKG čuvali i isprobavali oružje koje je korišćeno u krivičnim delima. Sekulić se na teret stavlja i da je držala, razmeravala i pakovala u manje pakete i stavljala u promet opojne droge. Ovaj bračni par je osumnjičen i da je pomagao Belivuku tako što su iz stana koji su iznajmili nedaleko od stadiona u Humskoj nadgledali taj deo i javljali im da li u okolini ima policije.

Ona je na jednom ročištu rekla da Belivuk nije isprobavao oružje u kući u Tršiću već je pucao u vrapce.

Boris Karapandžić

Borisu Karapandžiću se na teret stavlja krivično delo - udruživanje radi vršenje krivičlnih dela kao i neovlašćeno držanje, razmeravanje, pakovanje u manje pakete i stavljanje u promet opojnih droga. Nakon izlaska iz pritvora njegovo ime neretko osvane na stranicama crne hronike.

Miloš Lukić Selak

Milošu Lukiću Selaku je pritvor zamenjen merom zabrane napuštanja boravišta uz javljanje policiji na 15 dana.

On se, osim za udruživanje radi vršenja krivičnih dela tereti i da je pratio osobe za koje je smatrano da pripadaju suparničkim kriminalnim grupama, osmatrao kretanje organizatora pri dolasku ili odlasku u prostorije takozvanog restorana, odnosno "baze" u Humskoj i pomoćnih prostorija koje je grupa koristila. Ta sumnjiva lica je, kako je navedeno u optužnici, primenom sile otimao, mučio, ispitivao, kako bi od njih iznudio informaciju za koga i po činjem nalogu rade.

Naime, Lukić Selak se tereti za otmicu oštećenog I. S. Kako je navedeno, Lukić Selak je sa Aleksom Šejićem i Mijatom Simeunovićem video I. S. ispred restorana na južnoj tribini stadiona sa telefonom u ruci. Izašao je iz restorana i upotrebom fizičke snage na silu uvukao I. S. u zatvorenu baštu restorana.

Filip Ivanovski

Optuženom Filipu Ivanovskom je kazna zamenjena blažom - zabranom napuštanja boravišta uz javljanje policiji na 15 dana.

Filip Ivanovski optužen je za ista krivična dela kao i Miloš Lukić Selak, sa istim opisom radnji koje je preduzimao.

- Meni su Veljko i Marko drugovi, ja nemam nikakvog organizatora, imam porodicu, ja sam iz Pančeva. Ja nisam Supermen, da idem iz Pančeva, pakujem drogu, pa se vraćam - rekao je Ivanovski, tvrdeći da nije učestvovao ni u otmici I. S.

Mijat Simeunović

Mijat Simeunović je dobio blažu meru u vidu zabrane napuštanje boravišta i javljanja policiji na 15 dana.

Simeunović se, kao i Lukić Selak, optužen da je pratio osobe za koje je smatrano da pripadaju suparničkim kriminalnim grupama, osmatrao kretanje organizatora pri dolasku ili odlasku u prostorije takozvanog restorana. Simeunović se, u slučaju otmice I. S. tereti za identična dela kao Miloš Lukić Selak i Filip Ivanovski.

Aleksa Dunjić

Aleksa Dunjić je optužen za isto krivično delo kao i Simeunović, Lukić Selak i Ivanovski - da je pratio osobe za koje je smatrano da pripadaju suparničkim kriminalnim grupama, osmatrao kretanje organizatora pri dolasku ili odlasku u prostorije takozvanog restorana.

On se tereti i neovlašćeno držanje vatrenog oružja i municije koja je korišćena ili je trebalo da bude korišćena u vršenju krivičnih dela u okviru organizovane kriminalne grupe.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati