Hronika

[ Izvor: Nova.rs ]

27. 08. 2024. 09:12 4

Filmsko hapšenje u sudu u Valjevu

Nesvakidašnji slučaj hapšenja dogodio se prošle nedelje u zgradi Privrednog suda u Valjevu kada je Nikola Rutović, zajedno sa dvojicom telohranitelja, od kojih je jedan pripadnika Žandarmerije, priveden usred suda. Policija je zaplenila i dva pištolja, od kojih je jedan službeno oružje Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i dve značke, od kojih je jedna lažna, a druga policijska.

Nikola Rutović je prošle nedelje došao u Privredni sud u Valjevu, kao stranka i to tužilac, jer je tužio dve firme, na ime navodnog duga. U zgradu Suda je ušao u pratnji dvojice telohranitelja koji su se ponašali, u najmanju ruku, preteći i pokušavali su, navodno, da zastraše svedoke u postupku. Jedna žena se požalila sudskom stražaru da je kod jednog od njih videla oružje, ali kada je stražar prišao čoveku, on mu je pokazao policijsku legitimaciju. Ipak, stražar nije naseo, već je pozvao policiju.

- Sve je izgledalo kao iz filmova kada je policija došla. Svaka im čast, brzo su pohapsili tu dvojicu. Kod njih su pronašli policijske značke i pištolje koje su uneli u sud. Problem je što na ulazu u Privredni sud u Valjevu nema kontradiverzionih vrata, pa su mogli da unesu oružje - objasnila je za portal Nova.rs advokat Ljiljana Borović Marjanović, koja zastupa jednog od tuženih u ovom postupku.

Ispostavilo se da jeden od Rutovićevih pratilaca, Nikola Rilić kod sebe imao lažnu policijsku značku i pravi pištolj, dok je pripadnik beogradskog odreda žandarmerije Zoran Živković zloupotrebio svoju službenu legitimaciju, a na "tezgu" je poneo i službeno oružje.

Policajci iz Valjeva nisu imali previše respektra za svog "kolegu" iz žandarmerije, već su mu naredili da izvadi šaržer iz pištolja, što je on i učinio.

I Nikola Rutović završio u pritvoru

Iza brave je završio i njihov poslodavac, Nikola Rutović. Naime, kada su policajci pitali dvojicu telohranitelja šta rade naoružani u sudu, jedan od njih je odgovorio da čekaju prijatelja, Nikolu Rutovića. Policajci su proverili i Rutovića i ispostavilo se da je za njim raspisana poternica, tako da je i on završio sa lisicama na rukama.

Naime, protiv Rutovića je podenta krivična prijava za krivično delo iznude, u visini od 600.000 evra, ali se on nije odazivao na pozive suda, pa je za njim izdata poternica, što on, čini se, nije znao.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati