Hronika

[ Izvor: Mediji ]

07. 06. 2024. 14:42 6

Podignuta optužnica protiv Vučićevih kumića

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv kumića predsednika države Aleksandra Vučića, braće Uroša i Miloša Panića zbog posredovanja u prostituciji, potvrđeno je nezvanično za beogradske medije.

Povodom podizanja optužnice protiv braće Panić oglasilo se Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštenjem u kojem navode da je optužnica podignuta protiv šest osoba (još četvoro pored Panića).

Oni se sumnjiče da su od oktobra 2022. godine do 16. oktobra 2023. godine izvršili krivično delo Posredovanje u vršenju prostitucije u saizvršilaštvu.

- Tužilaštvo je predložilo sudu da Urošu P. i Milošu P. produži pritvor zbog opasnosti od bekstva, s obzirom na to da su se više od tri meseca krili i bili nedostupni pravosudnim organima, iako su znali da se protiv njih vodi krivični postupak.

Predloženo je i da sud Davidu L. produži meru zabrane napuštanja stana.

Imajući u vidu da je krivično delo Posredovanje u vršenju prostitucije u nadležnosti osnovnog suda, predloženo je da se Viši sud u Beogradu oglasi stvarno nenadležnim za postupanje i da spise predmeta dostavi Trećem osnovnom sudu u Beogradu, kao stvarno i mesno nadležnom.

U optužnom predlogu, Više javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da Treći osnovni sud u Beogradu nakon održanog glavnog pretresa sve okrivljene oglasi krivim i da ih osudi, pojedinačno na kaznu zatvora od godinu dana i na novčanu kaznu od 500.000 dinara.

U toku istrage koja je protiv okrivljenih pred ovim tužilaštvom pokrenuta 29. februara 2024. godine zbog sumnje da su izvršili krivična dela Trgovina ljudima u saizvršilaštvu i Posredovanje u vršenju prostitucije u saizvršilaštvu oštećena krivičnim delom Trgovina ljudima (koje je u nadležnosti Višeg javnog tužilaštva) je promenila iskaz, nakon čega je Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima ovom tužilaštvu dostavio novi izveštaj sa podacima koji ne ukazuju na postojanje osnova sumnje da je izvršeno ovo krivično delo prema istoj.

Okrivljeni su optuženi zbog postojanja opravdane sumnje da su oktobra 2022. godine do 16. oktobra 2023. godine po prethodnom dogovoru i sa podeljenim ulogama, navodili i podsticali tri ženske osobe na vršenje prostitucije.

Oni su, kako se sumnja, putem sajtova "seksi-adresar" i "halo oglasi" reklamirali njihovu prostituciju, obezbedili im prostorije za obavljanje iste i učestvovali u predaji navedenih devojaka drugim licima.

Na sajtovima su oglasili brojeve telefona i ponudu da zgodne, mlade maserske muškarcima nude usluge senzualne i tantričke masaže na različitim lokacijama u gradu.

Na ovaj način oglasi su postali dostupni neodređenom broju lica, čiji identitet nije unapred poznat, a za ugovaranje klijenata, odnosno vreme i mesto dolaska, kao i uslugu koja će im biti pružena bila je zadužena Sonja L.

Takođe, sumnja se da je Vuk S. preko društvene mreže Instragram nudio posao u cilju zapošaljavanja novih "maserki", nudeći besplatnu obuku i dobru zaradu, uz smeštaj i jedan obrok, uz napomenu da prednost imaju "maserke" od 18 do 40 godina.

Uhapšeni posle 3 meseca bekstva

Osumnjičeni su na ranijem saslušanju negirali navode o sprovođenju istrage i izneli su svoju odbranu.

Oni su nakon višemesečnog skrivanja, lišeni slobode 24. maja 2024. godine po sletanju na aerodrom "Nikola Tesla", nakon čega je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo rešenje kojim su ostavljena na snazi rešenja Trećeg osnovnog suda u Beogradu od 23. februara 2024. godine kojima im je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, kao i da ne bi u kratkom kratkom vremenskom periodu ponovili krivična dela.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati