Hronika

[ Izvor: KoSSev ]

01. 06. 2024. 07:12 2

Bliskom Vulinovom saradniku određen pritvor

Muškarcu M.K. koji je pre dva dana uhapšen u Leposaviću zbog sumnje na krađu identiteta, kosovske vlasti odredile su jednomesečni pritvor, potvrđeno je za KoSSev.

Ovaj je muškarac uhapšen u sredu u ranim popodnevnim satima.

Iz policije su tada naveli da su imali informaciju o mogućem izvršenju krivičnog dela krađa identiteta, te da su ga službenici redovne jedinice Kosovske policije zaustavili na teritoriji opštine Leposavić, a potom uhapsili.

- Ova osoba ima dva identiteta - jedan za srpska dokumenta, a drugi za kosovsku dokumentaciju - kazao je u sredu za KoSSev zamenik komandira KP za region Sever Veton Eljšani.

Nakon hapšenja bilo mu je određeno 48-časovno zadržavanje. Osim toga, policija je tog danas izvršila i pretres kuće ove osobe u severnom delu Kosovske Mitrovice, gde je pronašla i zaplenila dokazni materijal.

Iako se inicijalno M.K. teretio zvanično za krađu tuđeg identiteta, Eljšani nam je po njegovom hapšenju u sredu kazao da postoji mogućnost da će krivično delo biti prekvalifikovano u zavisnosti od daljeg toka istrage.

Inače, M. K. je više godina bio angažovan u Mreži "Most" na radnoj poziciji novinara, odnosno člana nadzornog odbora ove mreže.

Takođe važi i za bliskog saradnika nekadašnjeg direktora Kancelarije za KiM Aleksandra Vulina i funkcionera u njegovoj stranci Pokreta socijalista.

U vreme kada je Vulin upravljao Kancelarijom za KiM, M. K. je na terenu bio zadužen za odnose sa medijima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati