Hronika

[ Izvor: Mediji ]

27. 05. 2024. 11:43 13

Huligani dan pre napada na ministrovog brata divljali u istom parku

Grupa huligana koja je napala Đorđa Mijatovića, koji je nakon toga preminuo u Urgentnom centru, mesecima pravi probleme stanarima zgrada u naselju Medak, a samo dan pre je lomila klupe i pretila jenom građaninu. Slučaj je prijavljen i dolazila je policija.

Đorđe Mijatović (37), brat potpredsednika Vlade Federacije BiH i ministra razvoja i preduzetništva Vojina Mijatovića, preminuo je u nedelju nakon što su ga pretukli u dečjem parku u opštini Voždovac, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić za Blic TV.

MUP je saopštio da su u pitanju dve osobe i da se za njima traga, kao i da je telo prevezeno na Institut za sudsku medicinu, na obdukciju.

Kako piše N1, Mijatovića su oko 18 sati napali u parku na Medaku, a izašao je da porazgovara sa njima jer su zastrašivali decu.

U razgovoru sa stanarima okolnih zgrada, N1 saznaje da im mesecima problem pravi ista grupa - od desetak tinejdžera, otprilike od 15 do 17 godina koji redovno narušavaju javni red i mir i prave incidente.

Tako su, prema rečima stanara, dan pre toga lomili klupe i razbacivali pesak koji tu stoji, a kada im je prišao jedan čovek i zamolio ih da to ne rade, verbalno su nasrnuli na njega i pretili mu, kažu očevici.

U subotu, samo dan pre ovog tragičnog incidenta, uznemireni stanar je pozvao policiju, koja je i došla, porazgovarala nakratko sa njima, ali ih nije legitimisala jer su maloletna lica u pitanju. I otišla.

Stanari navode da, kada god je lepo vreme, ista grupa mladića, ali i devojaka, pravi buku i nepristojno se ponaša, navodeći da su nemoćni i u strahu za svoju decu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog policiji da identifikuje učesnike događaja i prikupi sve neophodne podatke i obaveštenja u vezi sa događajem nakon kojeg je u Urgentnom centru u Beogradu preminuo Đ. M.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati