Hronika

Direktno.rs

21. 04. 2024. 11:25 3

Srbi pohapšeni u Mađarskoj: Zaplenjena droga vredna 2 miliona evra (VIDEO I FOTO)

Mađarska policija razbila je prošle nedelje srpsko-mađarsku kriminalnu grupu koja se bavila trgovinom droge, prilikom čega su trojica Srba i jedan Mađar privedeni i zaplenjeno je 27 kilograma droge čija vrednost dostiže dva miliona evra!

Policija je u četvrtak saopštila da je ova kriminalna grupa bila pod lupom policije od leta 2023. godine, a prvo hapšenje dogodilo se 11. marta na graničnom prelazu Horgoš - Reske, kada su lisice stavljene jednom Srbinu. Usledio je pretres na tri lokacije u Budimpešti, pregledana su dva stana i jedna garaža, prilikom čega je pronađena droga vredna više od 600 miliona forinti (preko 1.500.000 evra). Reč je o 20 litara amfetaminskog ulja i skoro 90 kilograma marihuane.

Potom je 7. aprila usledila još jedna akcija, kada su uhapšeni jedan Mađar i dvojica Srba, a prilikom pretresanja imanja koje su koristili, policija je pronašla nekoliko kilograma hašiša i kokaina, kao i mašine za foliju, digitalne vage i plastične kese. Istražitelji su od trojice muškaraca zaplenili ukupno 27 kilograma droge, čija je vrednost na crnom tržištu blizu 150 miliona forinti (380.000 evra), navodi se u saopštenju.

Policija uhapšene kriminalce sumnjiči za trgovinu drogom, a sva četvorica su trenutno u pritvoru.

Jedna osoba u bekstvu

Policija je u svom saopštenju navela i da se jedna osoba, mađarske nacionalnosti, nalazi u bekstvu i da je za njom raspisana međunarodna poternica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati