Hronika

[ Izvor: N1 ]

08. 04. 2024. 13:42 4

Tepić: Vlast ne pruža ruku, nego COKULU kojom OBARA ŽENE na zemlju

"Jasno je da je postojala namera da se naši aktivisti u Kaću napadnu i zastraše", kaže potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić. Naglašava i da očekuje da "u najkraćem roku predsednica Skupštine Ana Brnabić izađe u javnost sa imenima napadača".

Predsednik Gradskog odbora SSP Vladimir Vrsajkov i potpredsednica Mara Puškaš fizički su napadnuti u subotu tokom akcije te stranke u Kaću. Oni su oboreni na zemlju i šutirani, da bi im napadači oduzeli flajere koje su delili.

Na pitanje da li je policija pronašla napadače, Marinika Tepić kaže:

- Ne da mi znamo, da smo o tome obavešteni. I to je ogromna ironija, ako znamo da se napad desio na 50 metara od policijske stanice. Nemoguće da niko ne može da otkrije ko su bili napadači na Vrsajkova i Maru Puškaš.

Ona je navela i da je "jasno da su oni bili praćeni".

- Jer su se sukcesivno događali napadi. Prvo je napadnuta jedna grupa u kojoj je bila Mara Puškaš, pre toga su bile provokacije kroz prozor automobila, pa su onda napali Maru, i na kraju dr Vrsajkova. Dakle, postojala je namera da se oni napadnu, da se zastraše i pošalje poruka da više ne smeju da dođu u to mesto - izjavila je Tepić.

Ona je rekla i da se zna da su napadači izašli iz jednog kafića.

- Koji se nalazi prekoputa autobuske stanice, može uvek da se utvrdi ko je sedeo tamo, kada je izašao. Saopštenje SNS nakon ovog incidenta je strašno. Za mene i zastrašujuće, i opasno, i poražavajući ljudski. Oni su tim saopštenjem priznali da su povezani sa napadačima, da nemaju problem da neko ko ide da deli papir bude prebijen. Dr Vrsajkov ima oteklinu lica i danas, šutirali su ga u glavu, a ima podlive i iznad levog bubrega, čovek koji je lekar - kazala je.

Tepić je rekla i da više neće prihvatiti kada im se kaže da preteruju jer takve stvari porede sa nacističkom Nemačkom.

- Kad smo se obratili na toj vanrednoj konferenciji za novinare, rekla sam da nikada više neću prihvatili kad nam kažu da preterujemo kad ovo što se dešava u Srbiji poredimo sa nacističkom Nemačkom. Jer su nas neki kritikovali… jer nemamo koncentracione logore i ne vezuju nam žute trake oko ruku. Kao da je to jedino kako se ogleda nacizam i fašizam. Pa, fašisti su krenuli sa SS odredima tako što su jurišnike prvo organizovali da čuvaju Firera dok drži govore. Imate istu matricu danas. To su bili jurišni odredi koji su postali ozbiljni odredi ubica - ocenila je Tepić.

Kako je prenela, Mara Puškaš joj je rekla da "tu količinu mržnje nije videla".

- Kod čoveka kojeg ne poznaje. On je, kaže, bio spreman da ih zaista ozbiljno povredi, pa možda i konačno. Nije mu bilo dosta što je sitnu ženu bacio na zemlju, nego nakon toga, kada je uspela da ustane, on je uzeo ciglu da nastavi da ih gađa time. Šta to treba da se dogodi da bismo rekli - to je isto ono kao pre 100 godina - upitala je Tepić.

Dodatna bizarnost je, kaže, što se to dešava u danu "kada SNS uz osmehe i praznik demokratije počinje da prikuplja potpise za beogradske izbore".

- A sa druge starne, maltetiraju ljude i životno ih ugrožavaju - rekla je Tepić.

O tome da li očekuje da MUP i tužilaštvo reaguju zbog ovog slučaja, kaže da ne očekuje.

- Mi godinama apelujemo na policiju i tužilaštvo da rade svoj posao, s obzirom na to da se ovo njima ispred nosa dogodilo, najavili smo da ćemo sutradan doći, nijedan policajac nije bio na ulici. Očekivati izvinjenje nekog ko je uspostavio "gepekovanje" ljudi, šamaranje, šutiranje, nažalost kao neko ko dolazi iz Vojvodine, meni je žao što su naši gradovi postali zamorčici Andreja Vučića, Branka Malovića i sada Miloša Vučevića - kazala je gošća N1.

Poziv Brnabić na nove razgovore

Na pitanje da li im je jasno na koje razgovore Brnabić ponovo zove opoziciju, Tepić kaže da nisu dobili nikakav poziv, niti da znaju za to.

- Osim ako ne želi da se ponovo prenemaže kako su oni pružili ruku. Ja vidim da su oni pružili pesnicu i batinu i nogu sa cokulom, koje obaraju žene na zemlju. I nekako olako prelazimo preko toga - neko je dobio batine. Prvo nas kritikuju kako opozicija ne ide među narod, što inače redovno radi, a onda kad odete, evo šta se desi. Kać je susedno mesto pored Novog Sada, nije odsečeno od sveta. I vi odete da podelite letak i budete prebijeni - naglasila je Tepić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati