Hronika

[ Izvor: N1 ]

04. 03. 2024. 21:17 28

"Prvi slučaj u Srbiji u kom pronađen kokain - nije dokaz"

Nikola Petrović neće biti krivično gonjen, nije bio pijan, a kokain je pronađen samo u urinu, kaže Prvo osnovno javno tužilaštvo povodom saobraćajne nesreće koju je 6. marta prošle godine izazvao kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Advokat Nikola Lakić kaže za N1 da je ovo prvi put da kokain koji je pronađen kod lica protiv koga se vodi krivični postupak nije dokaz u toku postupka.

- Sve ovo što smo danas čuli od Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu i što se dešavalo sa slučajem Nikole Petrovića, kuma Aleksandra Vučića, samo govori da Srbija nije pravna država, već da je u pitanju partijska država. U partijskoj državi sve je moguće ako ste partijski poslušnik ili osoba bliska Aleksandru Vučiću, kao što je to slučaj sa Nikolom Petrovićem - rekao je Lakić.

Ovo nema nikakve veze sa pravom, već isključivo sa politikom, istakao je on.

- Nemoguće je da autu koji košta nekoliko stotina hiljada evra otkažu kočni mehanizmi. Nemoguće je da kokain nije bio u krvi i da se nalazi samo u mokraći - podvukao je.

Ovo je primer zloupotrebe pravosuđa, smatra.

- Ovo je prvi slučaj u Srbiji da kokain koji je pronađen kod lica protiv koga se vodi krivični postupak nije dokaz u toku tog postupka. Nije dokaz jer je pronađen u mokraći, a ne u krvi. Imamo klasičan primer zloupotrebe pravosuđa i zloupotrebe tužilaštva koje apsolutno ne želi da radi svoj posao - rekao je.

Neosporno je da postoje dozvoljene količine alkohola u krvi, nastavio je Lakić.

- Međutim, u ovom slučaju je utvrđeno da u organizmu kuma Aleksandra Vučića postoje i alkohol i kokain. Ovde je utvrđeno bilo u trenu kada se događaj desio da su postojale telesne povrede kod oštećenih. Sve je to govorilo da je Tužilaštvo moralo da pokrene postupak protiv Petrovića. Međutim, u Srbiji je sve moguće ako ste nečiji kum - zaključio je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 28

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati