Hronika

[ Izvor: Danas ]

01. 03. 2024. 16:37 6

Za šta se tačno sumnjiče sindikalci Vojske?

Više javno tužilaštvu u Novom Sadu potvrdilo je da je predsedniku Vojnog sindikata Srbije Novici Antiću i generalnom sekretaru sindikata Predragu Jevtiću određen pritvor do 30 dana zbog, kako su naveli, postojanja osnova sumnje da su prisvojili novac i druge pokretne stvari u ukupnom iznosu od 18.352.162 dinara, koje su im poverene u Vojnom sindikatu.

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvora u trajanju od dve do dvanaest godina.

- U saradnji sa Upravom kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova i Poreskom policijom, osumnjičeni Antić, Jevtić i Duško Tolmač su uhapšeni i određeno im je zadržavanje do 48 časova. Nakon što su osumnjičeni privedeni i saslušani u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, na osnovu predloga javnog tužilaštva osumnjičenima Antiću i Jevtiću je određen pritvor do 30 dana - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Kako dodaju, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, će hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u toku sprovođenja istrage povodom ovog događaja, nakon čega će doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Predsednika Vojnog sindikata Srbije Novicu Antića i generalnog sekretara Predraga Jevtića policija je danas ponovo privela na informativni razgovor, nakon što su juče pušteni da se brane sa slobode.

Antić je priveden u beogradsku policiju, jer je trenutno bio u glavnom gradu, a Jevtić u Somboru.

Antić i Jevtić su, zajedno sa potpredsednikom sindikata Duškom Tolmačem, uhapšeni u sredu, pod optužbom da su proneverili novac sindikata, i privedeni su u Više tužilaštvo u Novi Sad, koje je teritorijalno nadležno za Sombor, gde je zvanično sedište Vojnog sindikata Srbije.

Oni su krivicu negirali, a njihovi branioci su optužili vlast da vodi politički proces, jer taj sindikat, a posebno Antić, ukazuju na zloupotrebe u Ministarstvu odbrane, posebno na one koje radi Vojnobezbednosna agencija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati