Hronika

[ Izvor: Kossev/Kosovo onlajn/Nacionale ]

04. 02. 2024. 12:25 14

Drogiranje, laži i video trake potpredsednice opštine Leposavić (FOTO i VIDEO)

Kosovski mediji pre nekoliko dana objavili su video zapise na kojima se vidi smenjena zamenica predsednika opštine Leposavić, Dragana Miletić, kako konzumira narkotike, a potom su objavljeni i snimci opštinskih službenika i jednog policajca koji takođe konzumiraju drogu.

Portal "Nacionale" objavio je snimke na kojima se, kako tvrde, vidi Miletić kako konzumira narkotike u toaletu i u kancelariji opštine Leposavić.

Miletić je odbacila takve tvrdnje i za to optužila Srpsku listu.

- To je laž. To izmišljaju iz Srpske liste, da bi ugrozili moje ime i položaj u opštini Leposavić. Od početka mog mandata pojavljuju se razne priče, samo da me unište. Zapalili su mi i auto. Neverovatno je koliki pritisak vrše na mene, ali boriću se do kraja - rekla je Miletić za Nacionale.

Međutim, utvrđeno je da je snimak autentičan, pa je Miletićevu smenio predsednik opštine Leposavić, Ljuljzim Hetemi.

Nakon smene, ona je kontaktirala portal "Nacionale" kako bi dala izjavu u kojoj je tvrdila da su je "na silu naterali" da konzumira drogu i da su joj pretili da će joj bombardovati kuću dok bude u njoj. Istovremeno je tu informaciju dala i u tužilaštvu, piše "Kosovo onlajn".

Portal "Nacionale" objavio je i snimak na kojem se vidi nekoliko muškaraca među kojima su opštinski službenici i policajac koji navodno konzumiraju narkotike.

Ubrzo nakon toga oglasio se Policijski inspektorat Kosova (PIK) sa tvrdnjom da je preporučio suspenziju jednog policajaca u Leposaviću zbog sumnje da je konzumirao drogu, piše Kossev.

U prvom delu snimka vide se dve mlađe osobe koje navodno konzumiraju drogu.

Čak dvojica radnika uzimaju drogu u istoj kancelariji u kojoj je već otpuštena potpredsednica Miletić viđena kako je konzumira, piše Nacionale.

U drugom delu snimka vidi se više osoba koje sede u prostoriji i razgovaraju, a dok jedna od njih navodno konzumira narkotike.

Portal "Nacionale" piše da se na snimku vidi pripadnik Kosovske policije P. R. i drugi radnici opštine.

Oglasio se PIK

Policijski inspektorat Kosova oglasio se navodeći da je izdao preporuku za smenu policijskog službenika iz Leposavića.

- Istražitelji Policijskog inspektorata Kosova pokrenuli su istragu nakon objavljivanja novih snimaka u medijima na osnovu kojih se sumnja da su službenici opštine Leposavić konzumirali narkotike u objektu opštine - navodi se u saopštenju.

Preciziraju da su istragu započeli zbog sumnje da bi na objavljenim snimcima mogao da bude i policijski službenik.

- PIK je na osnovu ovlašćenja Osnovnog tužilaštva u Mitrovici, već obavio razgovor sa policijskim službenikom Policijske stanice u Leposaviću zbog sumnje da je izvršio krivično delo ‘neovlašćeno držanje opojnih droga, psihotropnih ili sličnih supstanci' - poručuju iz PIK-a.

Uz navode o preporuci za suspenziju ovog službenika, iz PIK-a poručuju da će nastaviti da preduzimaju i druge istražne radnje u cilju potpunog rasvetljavanja svih okolnosti slučaja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati