Svet

[ Izvor: City Magazine ]

02. 04. 2024. 11:44 0

Daily Mail: Kejt bila prisiljena da objavi da boluje od raka

Kensingtonska palata žurno je objavila videoporuku princeze od Velsa Kejt Midlton nakon što je dijagnoza procurila u medije, piše Daily Mail.

Kejt Midlton potvrdila je da joj je dijagnostikovan rak i da je podvrgnuta preventivnoj hemoterapiji 22. marta. Međutim, anonimni izvor blizak palati otkrio je da vreme objave videa nije imalo nikakve veze s nagađanjima koja bi se potencijalno dogodila zbog njenog izostanka s uskrsne mise, već sa činjenicom da je neko saznao za njeno zdravstveno stanje.

Ta osoba je kontaktirala Kensingtonsku palatu vezano za Kejtinu dijagnozu ne ostavljajući drugu opciju za palatu osim da požuri s pričom.

Zasad nije jasno da li je curenje informacija vezano za kliniku u kojoj se Kejt lečila i u kojoj je nekoliko osoba sankcionisano. Istraga u klinici je tad pokrenuta zbog tvrdnji da je narušena poverljivost podataka dok je Kejt bila pacijentkinja u bolnici.

- Svako u klinici vrlo je svestan naših ličnih, profesionalnih, etičkih i zakonskih dužnosti u pogledu poverljivosti pacijenata. Veoma smo ponosni na izvanrednu bezbednost i diskreciju koju nastojimo da pružimo svim našim pacijentima koji nam svakodnevno poklanjaju svoje poverenje. U slučaju svakog kršenja sistema, preduzeće se svi odgovarajući istražni, regulatorni i disciplinski koraci. U našoj bolnici nema mesta za one koji namerno iznevere poverenje naših pacijenata ili kolega - rekao je ranije direktor Al Rasel.

Princeza je u dvominutnom videu ispričala da je u januaru bila na operaciji abdomena te da je naknadnim analizama utvrđeno da ima karcinom iako se ranije smatralo da je stanje povoljnije. Kejt je u videu rekla da je u ranoj fazi hemoterapije i ispričala da je dijagnoza bila veliki šok za nju i celu porodicu.

Video je snimio i prvi emitovao BBC.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati