Hronika

[ Izvor: Nova.rs ]

30. 01. 2024. 11:10 19

"Učili su dete da puca, kako nisu videli oružje": Roditelji ubijene dece u Ribnikaru očajni

Suđenje supružnicima Vladimiru i Miljani Kecmanović, roditeljima maloletnika koji je 3. maja prošle godine počinio masakr i ubio devetoro dece i čuvara OŠ "Vladislav Ribnikar", nastavlja se ovog utorka u Višem sudu u Beogradu. Optuženi Kecmanovići, kao i predsednik streljačkog kluba "Partizan practical shooting" Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M. trebalo bi da iznesu odbranu, a ispred sudnice su i roditelji stradale dece.

- Danas je našoj Angelini 15. rođendan, bili smo na groblju i odneli joj poklon zlatnu narukvicu sa tri krstića i veliku igračku Meda Brunda. Večeras smo na Tašmajdanu organizovali klizanje za decu iz "Ribnikara", gde ćemo poslužiti kolače u čast našeg deteta - rekao je za Nova.rs Anđelko Aćimović, otac ubijene učenice Angeline.

- Kecmanovići lažu i glume kad plaču. Emocije su im nula. Kada se Miljana videla sa sinom prvi put, nije bilo suza. Kada je Vladimir video slike nastradalih tela krvave dece iz dokumentacije, počeo je da sebe sažaljeva. Govorio da mu je porodica upropašćena. A kako su vaspitavali dete? On je žrtva njihovog vaspitanja i nebrige. Šta im dete radi na internetu? Kako dva dana nisu mogli videti oružje i molotovljeve koktele? - rekao je Anđelko.

Majka Eme Kobiljski, držeći i gledajući sliku svoje ćerke, plakala je sve vreme.

- Ja sam nju pogrešno učila, ja sam nju slagala. Učila sam je da se druži, dok je neko drugi vodio svoje dete u streljanu i učio da puca, a posle kaže nisam kriv - kroz jecaje je rekla Nina Kobiljski dok su je ostali roditelji tešili.

Roditelje dece ubijene u "Ribnikaru" nalaze se ispred sudnice jer je suđenje zatvoreno za javnost, a rukama drže slike svoje dece.

Četvoro optuženih

Podsetimo, otac dečaka-ubice optužen je za teško delo protiv opšte sigurnosti, jer je iz njegovog oružja počinjen masakr, dok je njegova majka optužena za nedozvoljeno držanje oružja zbog DNK traga koji je pronađen na jednoj čauri na mestu zločina.

Zbog krivičnog dela davanje lažnog iskaza optuženi su neposredno predsednik streljačkog kluba "Partizan practical shooting" Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Ratko I. je tvrdio da nije video dečaka kako puca, da ga je samo jednom video kako dotrčava i da je naložio instruktoru da se udalji napolje, niti da je ikad upoznao dete i sa njim bio na vatrenoj liniji, što je u suprotnosti sa onim što su nadležni utvrdili.

Instruktor Nemanja M. isto je, tokom istrage, lažno tvrdio da mu nije poznato da li je Kecmanović na svoju odgovornost dao sinu da puca, navodeći da bi mu to onemogućio, kao i da Vladimir K. dolazio s nekim u streljanu da puca - čiji je iskaz suprotan prikupljenimm dokazima.

Podsetimo, dečak-ubica izvršio je 3. maja prošle godine masakr u školi "Vladislav Ribnikar", kada je ubio devet učenika i domara škole.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati