Hronika

[ Izvor: 021.rs ]

20. 12. 2023. 07:00 3

Pratio izbornog kontrolora, pretio mu, pa ga tukao

Član Opštinske izborne komisije Saša Mirković, napadnut je u utorak, oko 14 časova između Vrbasa i Ravnog sela.

Saša Mirković, član Udruženja građana "Lokalna alternativa" i kontrolor u Opštinskoj izbornoj komisiji, zadobio je lakše telesne povrede, a kako kaže za 021.rs, napad je prijavljen policiji.

Mirković priča da je oko 14 časova krenuo ka Vrbasu iz Ravnog sela i da je, zbog gradnje nadvožnjaka, išao zaobilaznim putem. Primetio je da jedan automobil ide za njim još iz Ravnog sela, ali se nije obazirao.

Kada se zaustavio zbog radova, taj automobil je stao paralelno sa njegovim. Iz njega je izašao muškarac kog Mirković poznaje iz viđenja kao "lokalnog kriminalca".

- On mi je rekao "ubiću te, prebiću te", pitao je "znaš li ti ko sam ja", da bi krenuo da me udara po glavi. Nisu ozbiljnije povrede, ali sam prijavio policiji jer želim da to ostane zabeleženo, jer se bojim da nešto gore može da se desi. Pominjao mi je porodicu - navodi Mirković za 021.rs.

Napadač se udaljio kada su ulicom krenuli da prolaze i drugi automobili, a Mirković je otišao do lekara i potom do policije.

- Ja se nisam uplašio. Svesno sam u ovom već 15 godina sam aktivista - kaže Mirković.

Dodaje da je policija bila korektna, ali da misli da napadač ima neke veze sa policijom. Policija mu je rekla da će ga privesti, a on očekuje da Tužilaštvo reaguje.

Na pitanje da li misli da ovaj napad ima veze sa njegovim radom na dan izbora, Mirković odgovara potvrdno.

- Ja sam bio kontrolor, član OIK. Na dan izbora išao sam od jednog do drugog biračkog mesta da bih se uverio da se sve radi u skladu sa zakonom. U nedelju uveče sam ispred jedne škole koja je bila biračko mesto sreo predsednika saveta Mesne zajednice u Ravnom selu. Video sam ga da sedi u kolima, na zadnjem sedištu, što mi je bilo sumnjivo. Kucao sam mu na prozor i pitao ga šta rade, "kakav je ovo način", da bi vozač upalio auto i odvezao se. Taj vozač je bio taj čovek koji me je danas napao - kaže Mirković.

Dodaje da je na istom izbornom mestu primetio člana Pokrajinske izborne komisije koji je dva puta pokušao da uvede čoveka da glasa bez ikakvih ličnih dokumenata.

Mirković kaže da je bio kontrolor i na prošlim izborima i da će biti na sledećim, te da ga ovo neće uplašiti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati