Hronika

D. Ljutić

14. 12. 2023. 17:33 6

Kad 192 zvoni u prazno

Kad je rušena Savamala građani su uzalud pozivali policiju. 2020. Naprednjaci upadaju u prostorije GIK-a, prekidaju sednicu, tada aktuelni gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović poziva policiju, ona se ne odaziva. Poljoprivrednik Jovan Jovanov iz udruženja "Složni Pidikanci" iz Bavaništa, koji su u novembru blokirali ulaz u Pančevo iz pravca tog sela, izjavio je da policija nije reagovala na prijavu da je nekoliko ljudi kolima blokiralo prilaz njegovoj porodičnoj kući u Bavaništu. Izgleda da je ipak ideja je da se bezbednost naprednjaka digne na viši nivo. Ostaje nejasno zašto su se osetili ugroženima. A da, 17. decembar . Možda režim zna nešto čemu se svi mi nadamo.

Od Savamale, inauguracije predsednika Aleksandra Vučića, pa preko mosta na Savi u Šapcu i blokade poljoprivrednika iz Bavaništa princip je bio isti. Batinaši su tukli, policija je ćutala. U Hercegovačkoj uopšte nije izvršen uviđaj. Taj teren je raščišćen, iako ga policija nije pregledala. Stvari su toliko očigledne, da uprkos zataškavanju, ima dovoljno činjenica koje jasno govore o tome šta se desilo. Kad sve to vidi, čovek se oseti ugroženim i pomisli da bi i on mogao postati žrtva, da se njegova imovina nađe na putu Srpske napredne stanke.

Na snimku razgovora poljoprivrednika Jovana Jovanova iz udruženje "Složni pidikanci" s policijom, čuje se da mu policija obećava da će poslati patrolu, ali kada je budu imali. Na putu projekta Beograd na vodi našli su se tada imovina građana i život jednog čuvara. Policija nije reagovala. Dve godine kasnije u Lučanima je organizovana krađa lokalnih izbora. Policija je prisutna, ali za nerežimske građane bolje da nije. Naredne godine specijalci džipovima upadaju u krug fabrike Krušik i hapse uzbunjivača Aleksandra Obradovića.

Na julskim protestima 2020. policajci bacaju suzavac, tuku ljude koji sede na klupama i šutiraju one koji se nađu na zemlji. Par meseci kasnije opet omogućavaju izbornu krađu, ovoga puta u Šapcu. Kada je tada aktuelni gradonačelnik Nebojša Zelenović pozvao policiju da prijavi upad naprednjaka u prostorije GIK-a u Šapcu, ona se ne odaziva. Potom sledi demanti iz policije gde se kaže da je patrola došla i ustanovila kako nema narušavanja javnog reda i mira. Očigledno, javnim se u policijskom rečniku označava sve što je režimsko.

Ministar Bratislav Gašić jе nedavno istakao da jе Ministarstvu unutrašnjih poslova bеzbеdnost svih građana na prvom mеstu zbog čеga ćе sе nastaviti sa ulaganjеm u kvalitеt života i rada njеgovih pripadnika, koji su sprеmni da sе suočе sa složеnim bеzbеdnosnim izazovima i odgovorе na svaki postavljеni zadatak kako bi zaštitili građanе Srbijе. Izgleda da je ipak ideja da se bezbednost naprednjaka digne na viši nivo. Ostaje nejasno zašto su se osetili ugroženima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati