Hronika

[ Izvor: Nova.rs ]

13. 11. 2023. 19:04 17

Hofman obezbeđivao ozloglašenu izvršiteljku

Kik-bokser Miljan Hofman Vidović, koji je nedavno priveden zbog maltretinja radnika, bio je jedan od pripadnika privatnog "obezbeđenja" koje je angažovala kancelarija izvršiteljke Mirjane Dimitrijević, prilikom iseljenja porodice Kocić iz stana u Ulici Maksima Gorkog na Vračaru.

Vidović zvani Hofman, koga su nedavno na spektakularni način u tržnom centru "Galerija" uhapsili specijalci, a koji se "proslavio" snimcima na društvenim mrežama na kojima maltretira ljude, bio je angažovan 2018. i 2019. godine kao "privatno obezbeđenje" kancelarije izvršiteljke Mirjane Dimitrijević. Njega su ljudi prepoznali prilikom iseljenja porodice Kocić iz Ulice Maksima Gorkog.

Tročlana porodica Kocić iseljena je tek iz 22. pokušaja, a na ulici su se našli u novembru 2019. godine. Predrag, Jasmina i njihova ćerka ostali su bez doma u kome su bili sedam godina, zbog, navodno, neplaćenih računa, iako su tvrdili da su sve dugove izmirili. 

Iako su imali asistenciju policije, izvršitelji iz kancelarije Dimitrijević angažovali "privatno obezbeđenje", što je drugo ime za batinaše i ulične nasilnike koji obično zastrašuju članove domaćinstva koje izbacuju na ulicu, ali i njihove prijatelje ili članove nevladinih udruženja i grupa građana koji pokušavaju da spreče izvršenje.

Nedavno je to bio slučaj i pri pokušaju iseljenja Ljubiše Ćirića iz Sarajevske ulice, gde su okupljenima, koji su pokušavali da pomognu penzioneru da ne ostane bez krova nad glavom, pretili. Tada su batinaši, sa kapuljačama na glavama, brutalno pretili okupljenima ubistvom i silovanjem. I u ovom slučaju je izbacivanje pokušala da obavi kancelarije izvršiteljke Mirjane Dimitrijević.

Inače, do juna prošle godine je protiv izvršiteljke Mirjane Dimitrijević pokrenuta su dva krivična postupka, u jednom od njih je osumnjičena za falsifikovanje službene isprave, zbog čega bi Ministarstvo pravde i Komora izvršitelja morali da je udalje je sa dužnosti, saopštila je ranije Združena akcija "Krov nad glavom".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati