Hronika

[ Izvor: Mediji ]

24. 09. 2023. 14:00 4

Rama o pucnjavi na KiM: Poslednje zvono za uzbunu

Premijer Albanije Edi Rama poručio je danas da je pogibija kosovskog policajca “zvono za uzbunu” i da međunarodna zajednica mora da vrati Kosovo i Srbiju dijalogu o normalizaciji, ponavljajući svoju ideju i mirovnoj konferenciji, koja bi, kaže, uz mere Kfora obezbedila mir u regionu, pre nego što se kriza otrgne kontroli.

- Tragedija gubitka života službenika Kosovske policije najveće je zvono za uzbunu do sada, u kontinuiranom riziku da dugotrajna kriza eskalira u oružani sukob - napisao je Rama na društvenoj mreži "X" (Tviter).

On je naveo da zločinci koji su oduzeli život nedužnom čoveku, koji je služio u uniformi snaga za sprovođenje zakona Kosovo, moraju biti izvedeni pred lice pravde, piše Kosovo Online.

Poručio je i da evroatlanstska zajednica mora da uloži svu svoju "impozantnu snagu" i da nepovratno vrati Kosovo i Srbiju za sto normalizaciji.

- Sazivanje vanredne mirovne konferencije, pod nadzoromi uz garancije EU i SAD i istovremeno preduzimanje svih vanrednih mera sa Kforom, kako bi se sprečila dalja eskalacija situacije, strateška su neophodnost ne samo za red i bezbednost na Kosovu danas, već i za sutrašnji mir i budućnost regiona, pre nego što se produžena kriza na severu Kosova otrgne kontroli i pretvori u destabilizujući požar za ceo region - poručio je Rama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati