Hronika

S. M.

18. 07. 2023. 15:20 11

Umro beskućnik, građani ukazivali da živi na ulici

Na pragu ulaza u nekadašnji prostor "Beriljsko" juče u popodnevnim časovima premiuo je beskućnik Ljubomir Mutavdžić (73) rodom sa Pasjače. Građani Garića su duže vreme ukazivali na to da on živi u nehumanim uslovima, podnosili peticiju, ali niko nije reagovao.

- Da je preminuo primetio je čuvar koji obilazi i ovaj prostor. Nesrećni čovek je sedeo na pragu portirnice nekadašnjeg "Beriljskog", naslonjen na futer od vrata i tako je preminuo. Obaveštena je Hitna pomoć, kao i policija i kada su izašli na teren konstatovano je da je preminuo prirodnom smrću - kaže stanovnik ovog dela grada.

O smrti je obavešteno i nadležno Više tužilaštvo u Prokuplju. Nesrećni čovek je dugo živeo u ovoj portirnici. Primao je neku minimalnu penziju, ali nije bio u svojoj kući na Pasjači, već je koristio napuštenu portirnicu.

Stanovnici ovog dela grada su pisali peticiju da se izmesti, jer ne živi u humanim uslovima, bolestan je, ali nadležni nisu reagovali. Iako je bio sklon alkoholu, pokazivao je znake i moguće psihičke nestabilnosti.

Pre par dana i mi smo ga obišli i tada nam je rekao da ne može da živi na Pasjači jer nema puta. Nije želeo ničiju pomoć, ali kako tvrde okolni stanovnici, on i mentalno nije bio dobro, pa je možda postojala mogućost da se smesti u neku ustanovu. Ipak do toga nije došlo.

Čak smo i mi ovih dana par puta zvali Centar za socijalni rad, ali nam se na fiksni broj telefona niko nije javljao.

Do sada nije zabeležen slučaj, koliko je nama poznato, da je neki beskućnik preminuo na ulici u Prokuplju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati