Hronika

[ Izvor: Mediji ]

25. 06. 2023. 11:49 3

Napadač iz NS može da dobije i doživotnu robiju

U subotu oko 14 sati došlo je do pucnjave u Ulici Stevana Mokranjca na Detelinari u Novom Sadu, kada je mladić (22) pogođen u predelu kolena. Povodom tog slučaja oglasilo se i Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

- Povodom događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti i koji se dogodio u Novom Sadu dana 24. juna oko 14 časova, u ulici Stevana Mokranjca, kada je pokušano da se na podmukao način upotrebom vatrenog oružja liši života oštećeni V. K. iz Novog Sada, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je opisani događaj Više javno tužilaštvo pravno kvalifikovalo kao krivično delo Teško ubistvo u pokušaju, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom - navode iz tužilaštva.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, u okviru predistražnog postupka, preduzelo je različite radnje u skladu sa zakonom, sa ciljem rasvetljavanja svih okolnosti događaja. Na mesto događaja je izašao dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, koji izvršio uviđaj, naložio izuzimanje određenih tragova i predmeta sa lica mesta koji će biti predmet veštačenja, uzeta su obaveštenja od više lica na okolnosti njihovih saznanja, te su preduzete i druge odgovarajuće radnje.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu nastavlja dalji rad na ovom slučaju i preduzima sve mere radi obezbeđivanja dokaza povodom ovog događaja, nakon čega će se doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Zvali su ga Maradona

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati