Hronika

Direktno.rs

16. 06. 2023. 11:19 49

Radoičić i Veselinović režirali hapšenje pripadnika tzv Kosovske policije?!

Trojicu pripadnika tzv. Kosovske policije, uhapsila je Jedinica za obezbeđenje ličnosti i objekata MUP Srbije, čijeg zamenika je u četvrtak u Skupštini Srbije pominjao poslanik Miroslav Aleksić i to zbog veza sa Zvonom Veselinovićem i Milanom Radoičićem!

Prema saznanjima Direktno.rs, tzv. kosovske policajce uhapsili su pripadnici Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata predvođeni najvišim rukovodstvom. To potvrđuje i snimak uniformi i oznaka policijskih službenika koji su uhapsili tzv. kosovske policajce.

Ono što "bode oči" u hapšenju pripadnika tzv Kosovske policije - R. Z, B. S i M. Š. je i to, što su akciju, kako je MUP saopštio, izveli pripadnici Antiterorističke grupe posebne jedinice policije. Nije sporno da je Jedinica za zaštitu objekata i ličnosti prema Zakonu o policiji posebna jedinica policije, ali ono što zbunjuje je Antiteroristička grupa, čije postojanje nije ustanovljeno ni najnovije usvojenim Pravilnikom o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta MUP Srbije!

U vezi sa ovom akcijom nejasno je i zašto su pripadnici organizacione jedinice MUP koji nisu nadležni za borbu protiv terorizma uhapsili tzv. kosovske policajce, posebno ako se zna da u MUP postoje Služba za suzbijanje terorizma i ekstremizma, Specijalna antiteroristička jedinica ili Žandarmerija, od kojih su se neke nalazile u obližnjoj vojnoj bazi od poslednjeg podizanja borbene gotovosti.
Na jučerašnjoj sednici Skupštine poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić je, između ostalog, pomenuo bliske veze zamenika komandanta Jedinice za obezbeđenje ličnosti i objekata Marka Krička sa Milanom Radoičićem i Zvonkom Veselinovićem. I Radoičić i Veselinović su na "crnoj listi" SAD zbog veza sa transnacionalnim organizovanim kriminalom i onemogućen im je ulazak u ovu državu. I Velika Britanija im je uvela sankcije zbog "punjenja sopstvenih džepova kroz korupciju i krađe".

Podsetimo i da je Gašić doveo Krička iz BIA u MUP i odmah ga, naravno, postavio na rukovodeće mesto.

S tim u vezi Direktno.rs postavlja pitanja ministru unutrašnjih poslova:

1. Zašto su za hapšenje tzv. kosovskih policajaca određeni pripadnici Jedinice za obezbeđenje kojima to nije nadležnost a ne neka druga obučenija i nadležna organizaciona jedinica, ili policijski službenici koji su se nalazili u obližnjoj vojnoj bazi zajedno sa vojskom?

2. Da li je visoki rukovodilac Jedinice za obezbeđenje ličnosti i objekata Marko Kričak u kontaktu i bliskim odnosima sa Milanom Radoičićem i Zvonkom Veselinovićem?

3. Kakva je uloga Milana Radoičića i Zvonka Veselinovića u hapšenju pripadnika tzv. kosovske policije?

S obzirom na osetljivost bezbednosne situacije na AP KiM javnost ima pravo da zna ukoliko bilo ko doprinosi destabilizaciji situacije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 49

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Mačka programira

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati