Hronika

Direktno.rs

06. 06. 2023. 06:40 28

Vučić ne da Gašića, a Gašić ne da "Markusa"!

Visokopozicionirani pripadnik Bezbednosno-informativne agencije, na Skaj aplikaciji kodnog imena "Markus", od narko-bosa Darka Šarića dobio je skupoceni sat "brajtling", ali za sada nema potvrde da je njegov tadašnji direktor, a sadašnji ministar policije, Bratislav Gašić naredio da se istraži ko ga je tako velikodušno darivao, kao i da je zbog saradnje sa kriminalcima, ne samo izbačen iz službe, već i uhapšen.

Istraživački portal KRIK pre nekoliko dana je objavio da je srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal, od francuskih istražitelja koji su "razbili" Skaj aplikaciju, dobilo šifrovana imena na ovoj aplikaciji za Dijanu Hrkalović, bivšeg državnog sekretara u MUP Srbije, ali i za još dvoje visokopozicioniranih funkcionera u službama bezbednosti koji su sarađivali sa klanovima Darka Šarića i Veljka Belivuka.

Upravo su ta dva neimenovana čoveka iz policije i BIA-e ključni za razumevanje organizovanog kriminala - spregu kriminala i vlasti – a oni su na Skaju imali nadimke "Edo" i "Markus". I dok se za osobu koja se "krije" iza nadimka "Edo" zna da je bila na visokom položaju u srpskoj policiji, "Markus" je takođe na visokom položaju, radio u BIA.

Nakon objave ovog istraživačkog portala, jedan provladin tabloid se "uključio" u priču i objavio zanimljivu informaciju da je "Markus" dobio skupoceni sat od Darka Šarića. Na čelu BIA u tom momentu se nalazio Bratislav Gašić, sadašnji ministar policije. Provladin tabloid u delu teksta navodi da je "Markusu" Šarić za njegove "usluge" poklonio basnoslovno vredan sat "brajtling", koji košta čak 250.000 dolara, što je on prijavio nadležnima. To znači da je Bratislav Gašić kao "Markusov" nadređeni znao da visoki službenik BIA prima vredne poklone. U normalnim zemljama tako skupocen poklon bi bio alarm direktoru i rukovodstvu agencije da zaposlenog pitaju ko je taj prijatelj od koga je dobio taj dar. I naravno čime je zaslužio tako skupocen sat. Sumnjamo da je zbog lepih očiju.

Ali, u Srbiji koja nije normalna država, kao što svi već znamo, takvih pitanja nije bilo. A nema ih ni sada kada je Gašića u fotelji direktora BIA nasledio Aleksandar Vulin, pa "Markus" nije ni smenjen, a kamoli uhapšen i procesuiran zbog saradnje sa kriminalcima.

Podsetimo, kako je svojevremeno izjavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Bratislav Gašić je imao kontakt i sa Predragom Koluvijom, optuženim za organizovanje kriminalne grupe koja je uzgajala više od tone i po marihuane. Predsednik je međutim, za taj kontakt opravdao time što je, kako je rekao, bio "bezvezan", kao i da o njemu postoji službena beleška. Ipak, ne treba da zaboravimo da Tužilaštvo za organizovani kriminal između ostalih tereti dvojicu pripadnika BIA kao članove kriminalne grupe kojoj je rukovodio Koluvija.

Aleksandra Tošića bivšeg šefa odeljenja BIA na Zvezdari i pripadnika ove službe Branislava Radosavljevića tužilaštvo tereti da su optuženom Predragu Koluviji dostavljali poverljive podatke, i planirali kako da utiču na policiju i medije nakon njegovog hapšenja. Uprkos evidentnoj kriminalizaciji službe Bratislav Gašić nije smenjen već naprotiv unapređen u ministra unutrašnjih poslova.

Pretpostavljamo da će obrazloženje Bratislava Gašića biti sindrom "Koštunica " odnosno neobaveštenost jer je u SNS Srbiji normalno da prvi čovek BIA ništa ne zna o saradnji svojih saradnika sa najorganizovanijim kriminalnim grupama. I ne mora da zna jer ga predsednik "ne da".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 28

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati