Hronika

Direktno.rs

02. 06. 2023. 20:12 1

Miljuš (SSP): Ovaj režim sve vreme brani sistem koji se raspao

Pre 30 dana desila se jeziva tragedija u OŠ "Vladislav Ribnikar", i sve što je Aleksandar Vučić i ovaj režim radio sve vreme jeste da je branio sistem koji se raspao, i vređao svakog ko je rekao stani čoveče ovde ništa ne funkcioniše. Mi živimo spiralu nasilja, neki učesnici rijalitija su bili pristojniji od poslanika u Skupštini. Vlast koristi tu retoriku, ta retorika se iz Skupštine i sa televizije seli na ulicu, na nečiji posao, u škole. Onda je nemoguće da se normalno odvija život u Srbiji, zato je neophodno da se pre bilo kakvog sledećeg koraka ispune oni zahtevi koji kažu tražimo da se zaustavi nasilje - izjavio je Branko Miljš, član predsedništva Stranke slobode i pravde danas gostujući na TV Nova S.

Miljuš je naglasio da je Srbija danas zemlja krvavih košulja i crnih barjaka i da na protestu tražimo i odgovornost, a odgovornost objektivna, moralna i politička postoji u svim nosiocima javnih funkcija.

- Kada neko počne da priča o gospodinu Gašiću i tome da li je on odgovoran ili nije odgovoran, pa kako čoveče nisi odgovoran, 2019. neki čovek je upao u školu sa puškom, savladao ga je nastavnik i on samo zato nije nikog ubio, i ja sad pitam gospodine Gašiču i svi ministri pre njega, od 2019. do 2023. šta ste uradili da niko ne upadne u školu? Hoćete da kažem šta su uradili? Ništa - kazao je on.
Odgovarajući na pitanje o pozivu Aleksandra Vučića na razgovor, Miljuš je konstatovao da imamo više Vučića. Imamo onog jednog koji govori na CNN-u, pa imamo ovog koji za domaće medije govori nešto potpuno drugo, imamo ovog koji nas naziva hijenama i lešinarima, a onda nas poziva na neki dijalog. Mi smo svedoci rešešeljizacije SNS i pokušaja rešešeljizacije Srbije, Mariniki Tepić se prebrojavaju krvna znca, Senka Jakov se otpušta sa posla, vređaju se glumci. To mora da zaustavimo, moramo da rešimo društvenu krizu i tako što će se ispuniti zahtevi pa tek onda možemo da se bavimo rešavanjem političke krize i promenom sistema i uspostavljanjem osigurača da nam se više nikada ne ponovi ono što danas živimo.- Moram da vas podestim da je i prošle nedelje pomeren protest zbog skupa Aleksandra Vučića u petak, tako da nema nikakve sumnje ko zakazuje protest u isto vreme kada je protest za Srbiju protiv nasilja. To što danas tamo nije bilo nikoga govori o namerama organizatora, oni će se okupljati u Pinoriskom parku takođe u subotu. Imate dve matrice, jedna smo mi koji smo opredeljeni da se nenasilno borimo za ispunjenje zahteva i drugu koja pokušava da spreči ljude da mirno šetaju i izraze svoje nezadovoljtsvo time kako Srbija danas izgleda i one koje bi te ljude nekako da sklone sa ulice - to im neće uspeti. Suština je koliko ljudi će sutra biti u šetnji, što nas je više to će njih biti manje i pre će se razići ma kakve ružne i prljave snove imali - rekao je Miljuš.

Miljuš se osvrnuo i na put Srbije ka Evropskoj uniji i rekao da smo juče čuli gospođu Fon der Lajen da EU ima novi projekat za Zapadani Balkan i da žele Zapadni Balkan u EU, "hajde da završimo više tu stvar da nas ne žele - žele nas" zaključio je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati